Directo

LA SER, EN WHATSAPP Síguenos para estar al día de la actualidad, conocer las noticias más leídas y descubrir historias

Sociedad

"Prou morts de migrants al Mediterrani"

Una trentena de persones s'han concentrat aquest divendres a Roda de Berà per recordar la Lília, la nena migrant morta que es va trobar fa just un mes a la platja

Moment de la concentració / Cedida

Roda de Berà

Amb el lema "No ens n'oblidem, segueixen morint" la plataforma Stop Maremortum de Tarragona i la Coordinadora Obrim Fronteres de Barcelona han convocat una concentració per recordar la tràgica mort de la Lilia i la resta de persones desaparegudes al mar Mediterrani.

Durant la protesta, s'ha procedit a la lectura del manifest, on s'ha reclamat l'accés als procediments d'asil, la desmilitarització de les fronteres, fer el Pacte Europeu de Migracions, invertir en rescats marítims, garantir una acollida digna i la lluita contra el racisme i discriminació. En el transcurs de l'acte s'han pogut veure pancartes amb els lemes "€uropa Genocida" i "No ens n'oblidem, segueixen morint".

El motiu principal de la convocatòria ha estat en record de la Lilia, qui va perdre la vida juntament amb la seva mare provinent d'Algèria. Només vuit mesos tenia quan va aparèixer sense vida a la platja de Roda de Berà. La petita es va trobar en estat d'avançada descomposició després de morir a l'oceà. La seva progenitora, qui també va morir, va ser identificada el passat 6 d'abril prop de les Illes Balears. A la mateixa pastera hi viatjaven 11 persones més i, segons fonts policials, cap va arribar al seu destí. De moment només s'han trobat 8 cossos d'aquell naufragi

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00