Última hora

PARO DE JULIO El paro baja en más de 10.000 personas, pero se destruye empleo. Es la segunda vez en toda la serie histórica que se destruye empleo en un mes de julio

Què t'hi jugues!
Más deportes

Albert Estiarte: "L'esport no són les vegades que el Pep i el Manel tenen una medalla, l'èxit és que cada any siguis feliç"

El sotsdirector de la Càtedra de Lideratge en Valors ha presentat el curs que dirigirà amb Pep Guardiola i Manel Estiarte a la UManresa

Albert Estiarte presenta la Càtedra Lideratge en Valors de Pep Guardiola i Manel Estiarte

Barcelona

La UManresa ha presentat la Càtedra de Lideratge en Valors. Els directors, dos noms propis que promouen aquests valors: Pep Guardiola i Manel Estiarte. "Els valors són innats. El que t'ensenya la mare, el pare. Són els que hem d'aplicar durant tota la vida", ha explicat l'Albert Estiarte, germà del Manel i sotsdirector de la càtedra. "El teu cap a la feina l'únic que fa el dia que arribes malament és renyar-te. Nosaltres volem ser feliços, que ens ajudin, ens comprenguin. Si et donen l'acompanyament, el món se t'amplia i faràs millor la teva vida". Així és com tots dos treballen al Manchester City: "L'esport no són les vegades que tenen una medalla. L'èxit és que cada any siguis feliç i tinguis resultats".

"La persona que lidera amb valors millora a través dels seus fracassos. El Pep i el Manel venen d'uns valors ensenyats pels pares. Són bona gent i això és l'important". L'Albert ha explicat al 'Què T'hi Jugues!' que els líders dèspotes poden arribar a tenir un "èxit puntual", però al final "fracassaran perquè no aguantaran amb tu".

El problema és quan descuidem el dia a dia, que és "el més important". "A mi el que em motiva és llevar-me al matí i saber que els companys estan bé i podrem xerrar de tot". "Falla que som molt impersonals, vivim molt amb el que ens diuen. Amb aquests lideratges que només són producció i resultat. Si tu no motives a la gent, els hi apliques un model i uns valors, què faran?", ha continuat Albert Estiarte.

En canvi, segons explica el sotsdirector de la càtedra, en Pep Guardiola i en Manel Estiarte, "sempre miren primer en què s'han equivocat ells mateixos". "Això és difícil d'assumir, el fet que la responsabilitat sigui pròpia", ha reflexionat. I ha puntualitzat: "No vol dir que no es diguin les coses que es fan malament".

Com es farà la càtedra?

"En l'àmbit de l'esport és el mateix. El lideratge que volem explicar és la companyonia, l'equip, l'anàlisi. El bon cap és el que et pregunta quan arribes a la feina: com estàs?", quan tens un mal dia, ha explicat l'Albert. Una de les claus de la càtedra és la senzillesa: "Alguns cursos fan servir unes paraules més especials que no s'entenen. Volem explicar allò que és necessari". "Podem fer xarrades, cursos. El Manel i el Pep estaran al costat", ha conclòs Albert Estiarte.