Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Vicky Losada: "Mentiria si digués que no m'agradaria un 'last dance' amb la selecció"

Parlem amb Vicky Losada, jugadora del Brighton i llegenda de la selecció espanyola, sobre l'èxit al Mundial, al 'Què t'hi jugues!'

Vicky Losada, al Què T'hi Jugues

Vicky Losada, al Què T'hi Jugues

10:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1692702650114/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La selecció espanyola ha fet història en guanyar el seu primer Mundial femení. Fa vuit anys Espanya marcava el seu primer gol en el debut mundialista al Canadà. L'autora d'aquell gol històric va ser Vicky Losada. "S'ha treballat molt dur per arribar a aconseguir grans coses i va ser increïble veure a les noies celebrant i sobretot la manera en què es va jugar", ha dit l'excapitana del Barça al 'Què t'hi jugues!'. Losada no ha tornat a ser convocada amb la selecció des de l'eliminació a la Copa del Món del 2019. "Mentiria si digués que no m'agradaria un 'last dance' amb la selecció. El meu últim partit va ser amb un ull inflat, que en semblaven dos, contra els Estats Units. Sóc una afortunada per tots els anys que he viscut i he lluitat per ara ser referent per les nenes. Estic molt agraïda, però si em preguntes, clar que m'agradaria viure i acabar un partit amb la selecció amb millors sensacions", ha recordat.

Com ella moltes jugadores anys abans van obrir camí per dignificar el futbol femení al país. Sense la feina prèvia de futbolistes com Vero Boquete, Natalia Pablos o la mateixa Losada, Espanya no tindria encara la seva primera estrella. "Vaig escoltar a l'Aitana i a més jugadores mencionant-nos, és d'agrair perquè hem treballat moltíssim. Que s'en recordin dels principis diu molt de les persones", ha fet valdre Losada.

Sobre el petó de Rubiales a Jenni: "la imatge és molt impresentable"

El moment en què Rubiales "roba" un petó a Jennifer Hermoso ha despertat les crítiques d'aficionats i polítics. "És una imatge que m'agradaria no haver vist, està totalment fora de lloc. Aquí qui han de parlar són ells. Ell és el president, la imatge és molt impresentable". El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha qualificat el petó com a "inacceptable" i les disculpes de Rubiales com a "insuficients i inadequades". Altres figures polítiques com Isabel Rodríguez, Miquel Iceta, Yolanda Díaz, Cuca Gamarra, Ione Belarra o Irene Montero també han condemnat els fets.

"No teníem ni la meitat de les condicions que tenen elles ara"

Aquest Mundial ha estat l'inici de la conciliació familiar a la selecció espanyola. Hem vist a jugadores com Irene Paredes o Ivana Andrés acompanyades dels seus fills. "Estic segura que tenir-los allà les ha ajudat moltíssim perquè necessites moments de desconnexió i portes molts dies amb les mateixes persones. Penso que és primordial". Losada va marxar d'una lliga espanyola el 2014 quan encara no era professional. "Sembla que hagin passat 20 anys, però no. Ha canviat tot moltíssim. No teníem ni la meitat de les condicions que tenen elles ara", ha reivindicat.

Respecte al conflicte de 'Les 15' del darrer any, que ha deixat fora del Mundial a jugadores com Mapi León o Patri Guijarro, Losada reconeix que han "faltat cares" d'entre les millors i espera que en un futur es trobi una solució perquè tornin a jugar. "Són jugadores que s'exigeixen moltíssim, que volen les millors condicions perquè l'elit és molt intensa i sempre hi haurà problemes". Ha destacat joves com Tere Abelleira o Salma Paralluelo: "Han agafat les regnes d'aquesta nova selecció amb molt caràcter".

"Les nenes han de poder somiar des de petites. Nosaltres no ho vam poder fer"

Amb la consecució del Mundial com a punt d'inflexió, la migcampista del Brighton creu que ha de servir per invertir en tots els clubs de futbol femení. "L'exemple del Barça no és la realitat, espero que la lliga espanyola acabi sent com l'anglesa perquè té unes bases fortes i així estic segura que tothom voldrà venir aquí". A partir d'ara, quan es pensi a guanyar un Mundial ja no només hi haurà el record d'Andrés Iniesta, sinó també el d'Olga Carmona. "Les imatges d'aquests dies són increïbles. Les nenes han de poder somiar des de petites. Nosaltres no ho vam poder fer".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00