Salud y bienestar

Les persones entre 45 i 65, les que més ingressen en hospitals per cops de calor

Segons el Departament de Salut, els més afectats són els que tenen malalties prèvies coronàries o respiratòries

Sala de espera del nuevo edificio de Urgencias

Barcelona

El tram d'edat de persones entre 45 i 65 anys és el que ha mostrat més increment d'ingressos hospitalaris coincidint amb les altes temperatures en el que portem d'estiu. Segons el Departament de Salut, els més afectats són els que tenen malalties prèvies coronàries o respiratòries.

Segons el departament, les campanyes de conscienciació s'han adreçat molt a les persones més grans per tal que es protegeixin de la calor i són aquells que tenen patologies basals els que tenen més risc d'ingrés a un hospital. El Sotsdirector general de vigilància i resposta a emergències del departament de salut pública, Jacobo Mendióroz, ha explicat a SER Catalunya que les descompensacions que provoca la calor són les que generen més ingressos:

JACOBO MENDIÓROZ - MOTIUS DELS INGRESSOS

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1692868990576/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mendióroz defensa que s'extremin les condicions d'aquells que han de treballar al carrer en dies de tanta calor com l'actual i afirma que, segons la seva impressió, no s'està treient tot el rendiment que es podria als refugis climàtics.

JACOBO MENDIÓROZ - ÚS REFUGIS CLIMÀTICS

00:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1692869107731/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mendióroz conclou que queda molt camí per recórrer per afrontar un futur en que cada cop serà més habitual patir onades de calor.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00