Sociedad

L'incendi forestal de Mont-roig del Camp podria ser intencionat

Així ho ha afirmat la seva alcaldessa. Els Bombers remullaran l'àrea afectada durant tota la jornada per evitar revifalles

Imatges de l'incendi a Mont-roig del Camp / Bombers

Mont-roig del Camp

Els Bombers han donat per controlat l'incendi forestal de Mont-roig del Camp (Baix Camp) de matinada i hi segueixen treballant amb 13 dotacions, amb unitats GRAF i un helicòpter bombarder. L'incendi, que va començar dilluns a les 21.34 h ha afectat 10,4 hectàrees, segons els Agents Rurals. La previsió és que el vent, que de matinada ha empès amb força les flames, vagi a la baixa aquest dimarts. Durant la nit, els efectius han repassat els punts calents del perímetre cremat, un barranc de difícil accés i amb vegetació densa. Un cop estabilitzat el foc, s'ha considerat segur el desconfinament i el retorn dels residents de Les Planes que havien estat desallotjats. Segons Protecció Civil, ja han pogut tornar a casa.

L'alcaldessa de Mont-roig del Camp diu que l'incendi podria ser intencionat i que s'havien declarat abans dos focs més

L'alcaldessa accidental de Mont-Roig del Camp (Baix Camp), Yolanda Pérez, apunta que l'incendi forestal iniciat anit podria ser provocat. "No podem confirmar que sigui intencionat, sospitem que sí perquè ahir mateix va ser un dia molt complicat, a la una del migdia hi havia dos incendis més, a prop d'aquesta zona", ha afirmat.

La batllessa també ha afirmat que les flames es van estendre molt ràpidament i que el vent va fer "molt gran" el foc. "En poc temps vam tenir un incendi enorme, per sort, es va actuar de pressa amb prop de cent efectius. Això va fer que estiguéssim més tranquils", ha comentat Pérez. Per seguretat, ha assenyalat van decidir desallotjar els veïns de la urbanització de Les Planes, la més propera a la zona de l'incendi.

"Era una situació molt complicada, molt difícil i vam habilitar el centre Polivalent de Miami Platja per acollir aquestes famílies", ha dit. En global, es van evacuar una vuitantena de veïns, els quals es van allotjar al Polivalent o bé en altres allotjaments hotelers del municipi. "Algunes famílies van aguantar fins a última hora i cap a les tres de la matinada, que va ser quan es va aixecar l'estat d'emergència, ja van poder anar cap a casa seva", ha afegit.

Durant la matinada els Bombers hi han treballat amb fins a 33 dotacions terrestres. Cap a la 1 el foc ja estava pràcticament encerclat per mànegues, cosa que vol dir que se n'havia aturat l'avenç. A la 01.54 hores, s'ha donat per estabilitzat. No obstant això, l'interior del perímetre precisarà molta feina de remat, segons els Bombers. El foc ha avançat ràpidament empès pel vent de mestral, i el flanc dret ha projectat focus secundaris a centenars de metres.L'extinció es va atacar amb contundència ja que l'incendi estava enclotat al fons d'un barranc i, si prosseguia empès pel vent, podia arribar a zones habitades. Per precaució, es va demanar confinament de la urbanització de Les Planes i diverses finques aïllades, tot i que finalment, els cossos policials van optar pel desallotjament. Els Bombers van fer tasques defensives sobre algunes construccions i vehicles. Un cop estabilitzat l'incendi, el responsable de l'operatiu d'extinció ha considerat segur el retorn dels residents de Les Planes i el desconfinament dels que s'han quedat a casa. Segons Protecció Civil, les persones desallotjades ja han pogut tornar a casa seva.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00