Sociedad

Jessica Albiach: "Catalunya necessita un nou començament i ha de ser aquesta amnistia"

La líder d'en Comú Podem a Catalunya valora positivament la trobada entre Puigdemont i Díaz

Jéssica Albiach (Comuns) (EUROPA PRESS)

Barcelona

Jéssica Albiach, líder d'En Comú Podem a Catalunya, ha estat a l'Aquí Catalunya amb Pablo Tallón i ha analitzat l'actualitat política un dia després de la reunió entre Yolanda Díaz i Carles Puigdemont en el marc de la investidura de Pedro Sánchez. Albiach diu que s'ha de parlar de tot, també de referèndum, i aposta per l'amnistia i treballar en l'acord de claredat a Catalunya com a possible punt de trobada amb l'independentisme.

La líder d'En Comú Podem a Catalunya ha parlat de les negociacions amb Junts. Assegura que Yolanda Díaz va anar a Brussel·les com a líder de 'SUMAR' i no pas com a vicepresidenta del Govern i que "era important fer el gest" d'anar a parlar amb Carles Puigdemont. Albiach diu que "no volen donar una segona oportunitat al PP ni a l'extrema dreta" i que tot i tenir "un programa polític molt diferent de Junts" es poden arribar a acords amb altres partits. Això sí, ha assegurat que a Catalunya no volen governar amb Junts perquè el model de país és molt diferent.

Sobre poder tornar de referèndum, Jéssica explica que "s'ha de poder parlar de tot" i pensen que "Catalunya necessita un nou començament i ha de ser aquesta amnistia" per acabar totes les conseqüències judicials de l'1 d'octubre. Però, qui entra o no dins l'amnistia? Albiach considera que han d'estar els líders del procés, els organitzadors de l'1 d'octubre i aquelles persones que van col·laborar perquè fos possible".

A més, demana a Pere Aragonès treballar en l'acord de claredat a Catalunya com a possible punt de trobada amb l'independentisme.