El BalcóEl Balcó
Fútbol

"Lamine Yamal té el més difícil d'aturar: la intel·ligència"

Jordi Font, exentrenador de Lamine Yamal a la Masia, ha afirmat: "La lectura i comprensió del joc és el que més destaca per a la seva edat"

Jordi Font, entrenador de Lamine Yamal

Jordi Font, entrenador de Lamine Yamal

10:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1694430653144/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

"La lectura i la comprensió del joc". Amb això es queda Jordi Font, exentrenador de Lamine Yamal al Barça. "Té moltes altres qualitats, però el que més sorprèn és que llegeixi els moments i les jugades del partit. Té el més difícil d'aturar: la intel·ligència", ha afirmat el tècnic rotundament. Ja sabia que el futur del jugador seria brillant quan només tenia 10 anys: "Era un jugador especial. És d'aquells que deies: 'Aquest arriba tant sí com no'".

Jordi Font ha afirmat a 'La Graderia del Balcó' que la seva explosió es gestiona amb la família, representant, companys i l'experiència. "Li han de fer veure que cal gaudir de cada moment de ser futbolista i no donar valor a altres coses com les xarxes socials ni els fans. Que es concentri en entrenar, escoltar molt, descansar i aprendre", ha dit.

La naturalitat amb la qual juga Lamine Yamal s'explica perquè sempre ha practicat el futbol de la mateixa manera. "Amb la pilota als peus és el mateix", ha recordat Font. I ha continuat: "És una mica de tot. Una mica inconscient amb 16 anys ets, ni molt capaç de mesurar tot. Però al final és futbol. Està envoltat de molt bons jugadors i això facilita poder demostrar el que sap".

També s'argumenta per la seva formació a la Masia: "Tenim molta culpa, la filosofia Barça. El fet de voler que triïn la decisió correcta per a l'equip ajuda molt a un talent natural com és ell. Tenim l'exemple del Messi, aprofitar-lo a la nostra filosofia va suposar el que va suposar. El talent del Lamine ha anat a encaixar al lloc ideal", ha raonat el tècnic.

"Anirem veient moltes altres opcions. Pot jugar perfectament per dintre, de fals 9 o de 9 perquè té gol. Per tant, com més a prop de la porteria més es pot aprofitar. És un jugador que anirà evolucionant i donant diferents rendiments en funció d'on el posis i qui té al voltant", ha puntualitzat.

Sobre l'error amb la concentració amb Espanya

"L'adolescència té això: equivocacions. El més important és aprendre. Potser va ser una forma de fer-li veure que les coses són reals i no són fàcils a la vida. Sempre ha tingut un comportament impecable. Al Barça no ha donat cap problema. Només va ser un error", ha conclòs Jordi Font, qui el va formar a Can Barça.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00