Sociedad

Si teniu un iPhone 12, podeu estar tranquils: "No és perillós"

França n'ha prohibit la seva venda per les emissions "perilloses" que emet, però t'expliquem per què no t'has d'amoïnar

Un cartel publicitario muestra varios modelos de iPhone 12. / Getty

Barcelona

El ministre francès de Transició Digital i Telecomunicacions, Jean-Noël Barrot, ha anunciat aquest dilluns que França ha interromput la comercialització de l'iPhone 12 al país per emetre ones perilloses per sobre dels estàndards actuals, asseguren que "la radiació és massa alta". La venda d'aquest dispositiu s'ha aturat fins que Apple ofereixi una actualització per a tots els dispositius afectats. Barrot ha demanat a l'Agència Nacional de Freqüències (ANFR) la "mobilització total" dels seus agents per fer complir aquesta prohibició.

Apple assegura que "no és veritat" i està treballant per "demostrar que l'iPhone 12 no emet els nivells de radiació que assegura l'ANFR".

El catedràtic d'electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya Pere Joan ha explicat al programa 'Aquí Catalunya' presentat per Pablo Tallón que aquest dispositiu "no és perillós". Assegura que a la nota de premsa que ha emès el ministeri francès "no sap com han calculat les mesures". El límit de potència imposat per la UE sobre el cos són 4 bats per quilo i els iPhones 12 emeten 5,7 bats per quilo.

L'expert explica que "si els límits fossin certs, el telèfon no compliria amb la legislació", però assegura que "no hi ha un perill real i no cal preocupar-se".

Entrevista a Pere Joan, catedràtic d'electrònica a la UPC

Entrevista a Pere Joan, catedràtic d'electrònica a la UPC

08:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1694692876910/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sobre la firma

Èrika García Pujol

Èrika García Pujol

  Responsable digital de SER Catalunya. Graduada en periodismo por la Universidad Autònoma de Barcelona y Máster en Periodismo Avanzado y Reporterismo. Trabaja en Ràdio Barcelona des de 2018.

   
  • Cadena SER

  •  
  Programación
  Cadena SER

  Hoy por Hoy

  Àngels Barceló

  Comparte

  Compartir desde el minuto: 00:00