Última hora

PARO DE JULIO El paro baja en más de 10.000 personas, pero se destruye empleo. Es la segunda vez en toda la serie histórica que se destruye empleo en un mes de julio

Què t'hi jugues!
Baloncesto

Roger Grimau: "El Barça sempre és favorit per guanyar"

El primer clàssic de la temporada, demà a les semifinals de Supercopa Endesa, a les 18:30h

Roger Grimau analitza el clàssic de Supercopa

Barcelona

"El Barça sempre és favorit per a guanyar", ha aclarit Roger Grimau abans del seu primer clàssic com a entrenador del Barça. Tindrà lloc demà dissabte a les 18:30h a Múrcia. "Estant al Barça, sempre has de competir. Ho podem qualificar de prova de foc o com vulguem. L'equip va entrenar ahir per primer cop amb tots", ha afirmat Grimau. El tècnic, però, ha lamentat el poc temps de preparació: "Si tens continutat, sobretot a pretemporada, és més senzill, però no ha de vaticinar que el resultat està clar pel Madrid".

Així i tot, s'ha mostrat "content amb el treball fet fins ara. "La pretemporada m'ha semblat curta, amb jugadors al Mundial, però hi ha molt jugadors que es coneixen de molts anys, també de la selecció. Espero que això sigui suficient per al partit de demà", ha aclarit l'exjugador i capità del Barça. L'últim a incorporar-se és Rokas Jokubaitis, que "està en forma pel Mundial. Ha descansat un parell de dies i viatja amb nosaltres amb possibilitats de jugar".

Regal FC Barcelona's Roger Grimau (L) stretches for the ball with Madrid Marko Tomas (R) during a EuroLeague basketball match at the Palau Blaugrana in Barcelona on March 4, 2009. AFP PHOTO/JOSEP LAGO (Photo credit should read JOSEP LAGO/AFP via Getty Images)

Regal FC Barcelona's Roger Grimau (L) stretches for the ball with Madrid Marko Tomas (R) during a EuroLeague basketball match at the Palau Blaugrana in Barcelona on March 4, 2009. AFP PHOTO/JOSEP LAGO (Photo credit should read JOSEP LAGO/AFP via Getty Images) / JOSEP LAGO

"Poc s'ha d'explicar d'un clàssic. Aquesta rivalitat, sentiment, el tenen molt present", ha afirmat Roger Grimau amb relació a la preparació d'un clàssic i com ho transmet als jugadors. Willy Hernangómez, fitxatge estrella de l'equip, té "moltes ganes" d'enfrontar-se al seu exequip, encara que Grimau no ha parlat amb ell.

"El Madrid és un equipàs"

Roger Grimau no ha descartat més incorporacions: "L'equip és el que tenim. Com a club gran hem d'estar pendents de qualsevol oportunitat, però l'equip és aquest i estem molt contents". Del Madrid ha afirmat: "Són un equipàs. Porten temps junts i fa que estiguin més rodats del normal per una pretemporada. Fa anys que estan un gran nivell, haurem d'estar molt bé per competir-ho".

Sobre els dubtes en l'estil de joc del Barça, l'entrenador ha confirmat que volen jugar amb transicions ràpides. "Ho estem exagerant més ara perquè és l'inici de temporada i s'ha d'inculcar", ha puntualitzat. En defensa, Grimau ha conclòs: "Hi ha conceptes un pèl diferents que fa que no tinguem tot assolit, però al final és posar-se a defensar".