Directo

PLENO DEL CONGRESO Investidura de Feijóo, en directo: última hora del debate en el Congreso

Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Antoni Cañete, president de PIMEC, es mostra favorable a explorar l'amnistia

Insta al president Pere Aragonés a aprovar els pressupostos

Antoni Cañete, a l'Aquí Catalunya

Barcelona

Antoni Cañete, president de PIMEC a Catalunya, s'ha mostrat favorable a l'hora d'explorar una possible amnistia i assegura que no tenir govern "afecta" i és per això que reclamem tenir-lo lo abans possible i el més estable possible, pel bé no només de les empreses sinó del país en general. Demanen contenció de la inflació, per estabilitzar i planificar l’economia i que les pimes puguin ser on es prenen decisions i tinguin veu pròpia.

Sobre les negociacions per una possible investidura de Pedro Sánchez i la línia vermella de l'amnistia que posen ERC i Junts sobre la taula, Antoni Cañete es mostra favorable al diàleg i a poder parlar-ne: "Tot el que sigui tornar a la política d'allà d'on no havia d'haver sortit mai és absolutament necessari. Tot el que sigui tranquil·litzar la situació que tenim és bo".

Ha celebrat la nova regulació que ha aprovat Von der Lyen, presidenta de la Comisió Europea, uns paquest de mesures per empreses petites de tota Europa que planteja un fet inèdit: l'obligació sector públic i privat de pagar 30 dies, i és d'inmediata aplicació. Això explica que afavoriria a que les empreses no tanquin i oferirien millors llocs treball. És per això creu que és molt positiu.

A més, ha demanat a tots els governs, estatals i autonòmics, que elaborin nous pressupostos: "Ens preocupa que es prorroguin. Una empresa sense pressupostos no funciona.- Un país sense pressupostos tampoc. Exigim que s'elaborin pressupostos. Es pot governar prorrogant-los, però queden obsolets. Exigim que hi hagi pressupostos i que donin resposta a les necessitats actuals".

Ha volgut apostar per les polítiques actives en lloc de les passives, cal “visió d'inversió més que de subsidi”. Reclamen la “flexiseguretat”: si flexibilitzem i permetem adaptar les empreses i alhora donar seguretat al treballador, "convertirem canvis en oportunitats".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00