Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Xavier Albert Canal: "L'argument més favorable per a les jugadores és que no les han avisat dins el termini previst a la normativa FIFA"

L'advocat especialista en dret esportiu creu que les futbolistes convocades poden ser sancionades si no assisteixen a la crida de la selecció espanyola, però també considera que tenen arguments per defensar-se jurídicament

Xavier Albert Canal: "L'argument més favorable per a les jugadores és que no les han avisat dins el termini previst a la normativa FIFA"

Xavier Albert Canal: "L'argument més favorable per a les jugadores és que no les han avisat dins el termini previst a la normativa FIFA"

22:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1695124205114/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Una de les grans preguntes dels últims dies és si les futbolistes que van renunciar a tornar a la selecció espanyola si no hi havia canvis a la Federació poden ser sancionades si no es presenten a la convocatòria oficial feta pública per Montse Tomé, la nova seleccionadora. Xavier Albert Canal, advocat especialista en dret esportiu i exmembre de la Comissió de Disciplina del Barça, creu que les jugadores poden ser sancionades en base a la regulació actual -de 2 a 5 anys d'inhabilitació i una multa econòmica-, però considera que també tenen arguments per defensar-se i evitar aquesta possible sanció.

"Evidentment que podrien ser sancionades. Això seria objecte de l'obertura d'un expedient i aleshores les jugadores haurien d'argumentar perquè no han anat a la convocatòria i esgotar les vies legals fins el Tribunal Administratiu de l'Esport", ha explicat Canal en una conversa amb el 'Què t'hi Jugues'. Això sí, les internacionals es podrien defensar amb el reglament de la FIFA a la mà: "No és cap argumentació jurídica dir que ja van avisar que no hi anirien. Sí que seria argument de pes el fet que no han avisat dins el termini previst a la normativa de la FIFA, que és d'aplicació. La normativa interna espanyola ni els estatuts de la RFEF preveuen cap termini, per tant, aquest argument seria el més favorable".

Un altre país que també sanciona els seus esportistes si no es presenten a les convocatòries de les seves seleccions nacional és Itàlia, tal i com ha explicat Canal. Cap més a Europa. "En dret comparat, l'únic que conec similar és Itàlia", ha dit l'advocat, que ha assenyalat que aquesta normativa "no està feta per casualitat, té una finalitat molt clara. Està feta per estalviar-se problemes amb gent de les diferents nacions que composen l'Estat que no hi vulguin anar".

Sobre la firma

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor de los libros 'El partit més llarg' (ARA Llibres) y 'De la gloria al infierno' (Deusto), ambos relacionados con el Barça.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00