Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Banyoles, un estany que vessa cultura

Especial 'Tot és comèdia' dedicat als creadors banyolins

ESPECIAL. TEC Banyoles

ESPECIAL. TEC Banyoles

52:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1696099909253/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquest dissabte hem fet un 'Tot és comèdia' especial des de Banyoles per celebrar la cultura i els artistes de la capital del Pla de l'Estany. Pel programa, emès en directe des de l'Auditori de l'Ateneu, en ple Barri Vell, han passat el cineasta Albert Serra, l'actor Roger Coma, el fundador i director del Cor de Teatre, David Costa, els responsable de l'Aula de Teatre i l'alcalde Miquel Noguer.

Albert Serra, entre molts altres temes, ha parlat de la pel·lícula que està rodant sobre els toreros, 'Tardes de soledad'. "Penso que el món és millor amb "corridas" de toros que sense perquè convoca una cosa que està oblidada avui dia: una manera d'enfrontar-se amb la vida, amb el passat, amb allò atàvic, la mort... mil coses. Però no aniré a fer cap manifestació per defensar els toros" ha dit el director.

Cor de Teatre és una companyia de teatre musical coral banyolina que celebra els seus 25 anys. Una formació semiprofessional que amb els seus espectacles ('Operetta', 'Allegro' i altres) han fet gires per Europa i temporades a Barcelona, Madrid i París, on van fer una estada de tres mesos en un teatre cèntric de la capital francesa. L'obra 'La Gala' que s'ha vist a Banyoles -i que podria tenir continuïtat- i una exposició en curs a Banyoles han servit per commemorar l'aniversari.

"Teatritis" banyolina

Històricament, Banyoles ha lluït un títol extraordinari: el de ciutat amb més companyies de teatre per habitant del país. A més del Cor, hi ha o hi havia Babaus, Teatrebrick, Poc a Puc, Kafkiana, Teiatròlics, Sísmica, El vol del pollastre... Amb el director de l'Aula de Teatre, Genís Casals, i una de les seves professores, l'Andrea Portella, -ambdós actors en actiu- hem buscat els motius de la "teatritis" banyolina.

I hem tancat l'especial amb l'actor banyolí (o de Camós, per ser més exactes) Roger Coma. Una de les cares més populars que ha donat l'escena local. Ara mateix assaja la nova comèdia de Ramon Madaula 'Conqueridors', i l'hem vist a serials, teatre, cinema i, a més, ha creat les seves pròpies sèries. Durant l'entrevista ha tingut un record especial per l'alcalde de Banyoles dels anys 90, Joan Solana, també professor seu a l'institut que el va "descobrir" el món de l'actuació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00