Què t'hi jugues!
Fútbol

"Amb jugadors tan especials com Lamine Yamal el millor que pots fer és posar-los al camp i que gaudeixin"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb una de les persones que va fitxar a Lamine Yamal pel FC Barcelona

Aureli Altimira: "Amb jugadors tan especials com Lamine Yamal, el millor que pots fer és posar-los al camp i que gaudeixin"

Barcelona

Aquest matí al 'Què t'hi Jugues!' hem parlat amb una persona que coneix molt bé el FC Barcelona i el futbol base del club blaugrana. És Aureli Altimira, qui va fitxar a Lamine Yamal per les categories inferiors del FC Barcelona quan tenia només set anys. "Vam fer el típic partit d'entrenament que fèiem amb jugadors de tota Catalunya per crear el nou equip de prebenjamí. Fèiem dos o tres partits a l'any i a Lamine el vam triar ja al primer partit. Era diferent als altres i de seguida vam tenir clar que l'havíem de fitxar", ha recordat Aureli Altimira als micròfons de SER Catalunya.

"Tampoc és que fos un Messi, era molt petit, però tenia molta facilitat de cara a porteria. Pilota que agafava, de seguida driblava, anava de cara a barraca i en aquell partidet va fer uns quants gols. Era dels jugadors que busques, en veus pocs de jugadors com ell", ha detallat Aureli Altimira al 'Què t'hi Jugues!' sobre el dia que van decidir fitxar a Lamine Yamal pel primer equip del FC Barcelona, i ha sentenciat: "en aquell moment tothom va dir que sí, era fàcil la decisió".

Aureli Altimira també ha analitzat al 'Què t'hi Jugues!' la gestió que està fent el FC Barcelona amb Lamine Yamal. "Ha passat de jugar a juvenils a nivell TOP. El ritme és un altre, l'exigència també i físicament pot ser que hagi notat una mica de canvi", ha afirmat Altimira, qui ha afegit: "està en bones mans. Els tècnics del Barça i els preparadors físics saben el que tenen entre mans, que és un nano que encara s'està formant i s'ha de tenir una mica de cura".

"Aquest tipus de jugadors tan especials el millor que pots fer és posar-los al camp i que gaudeixin", ha reflexionat Aureli Altimira al 'Què t'hi Jugues!' qui ha destacat que "de moment no li està afectant la pressió, ho està gestionant molt bé". "Jo sóc partidari que jugui, però amb el calendari tan bèstia que hi ha, són molts partits i has de controlar una mica el minutatge", ha dit a SER Catalunya, i ha sentenciat: "és difícil no posar-lo, però els que tenen les dades de la seva condició física i de com està cada dia són els tècnics del Barça i ells sabran què és millor pel nano".

La competitivitat de Fermín López

Aureli Altimira també coneix bé a una altra de les sensacions del FC Barcelona aquesta temporada, a Fermín López, de qui ha explicat: "era una aposta de club. Pensàvem que era un jugador especial quan el vam fitxar. Era molt petit, però destacava molt. Teníem clar que era un jugador amb molt talent, ideal pel joc del Barça i hipercompetitiu". A més, Aureli Altimira ha destacat que "sabíem que era molt petit, però esperàvem que creixés" i ha recordat una conversa que va tenir amb els pares del futbolista, que "estaven convençuts que el donàvem de baixa quan acabava cadet". I ha recordat: "els vam dir que no, que era una aposta que teníem clara". "Al final vam tenir l'ajuda dels serveis mèdics amb el tema de la preparació física, que creixés coordinat, i s'ha fet una feina molt bona, el nano ha explotat i el que més alegria em dona és que al final reps la trucada del pare agraint l'aposta i la paciència que vam tenir", ha recordat sobre l'etapa formativa de Lamine Yamal.

"De ben segur que serà un jugador que pot estar molts anys al Barça", ha afirmat Aureli Altimira als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya, qui ha recordat: "Fermín López tenia clar que volia jugar al Barça i que era l'equip de la seva vida. Era un jugador molt competitiu, quan no marcava s'enfadava. Són molt semblants amb Gavi, jugadors de carrer, que tot el dia estaven al camp mirant partits, que estan bojos pel futbol". I ha sentenciat al 'Què t'hi Jugues!': "Xavi li ha donat una confiança que potser un altre entrenador no li hagués donat".