Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Nacho Martín Blanco no veuria impossible l'amnistia si els independentistes demanessin perdó pels fets del procés

El diputat del PP per Barcelona al Congrés dels Diputats també tanca files amb Alejandro Fernández tot i la "falta de lideratge a Catalunya" que denuncia Feijóo

Nacho Martín Blanco, líder del PP Catalunya al Congrés

Barcelona

Martín Blanco ha declarat a l'Aquí Catalunya que un possible perdó dels líders independentistes pels fets duts a terme durant els anys del procés podria obrir una via perquè l’amnistia funcionés com un “nou començament”, tot i que ell no hi estaria d'acord. A la vegada, el barceloní ha lamentat que les circumstàncies actuals no són aquestes, i que Sánchez està negociant l’amnistia “única i exclusivament pel seu interès personalíssim i per aconseguir la seva investidura”.

El diputat ha denunciat que l’amnistia que està sent negociada “vulnera el principi d’igualtat de tots els espanyols”, i que “atorga un privilegi als independentistes condemnats que altres no poden tenir”. Martín Blanco ha volgut diferenciar els indults de l’amnistia, definint que a la segona “és l’Estat qui demana perdó i reconeix que no es va actuar de manera justa amb unes determinades persones”.

Sobre la compareixença de Pere Aragonès al Senat per defensar l'amnistia, el popular ha lamentat que "el president de la Generalitat vulgui que l'escoltin, però que no tingui cap mena d'interès per escoltar als altres", fet que ha qualificat de "falta de respecte als presidents d'altres comunitats autònomes que mereixen el mateix respecte que ell". Martín Blanco, però, ha explicat que no s'ha vist sorprès, ja que "és una manera molt habitual de fer política dels partits independentistes".

Existeix una crisi interna al PP català?

Sobre les recents declaracions de Feijóo on lamentava la "falta de lideratge del PP català", Martín Blanco ha tancat files amb Alejandro Fernández el qual ha elogiat "com un dels millors polítics de Catalunya i una persona compromesa amb la igualtat dels espanyols i amb la unitat d'Espanya". El diputat per Barcelona també ha volgut remarcar la posició del PP a Catalunya com a tercera opció més votada després d'obtenir sis escons en les últimes eleccions generals. En resposta a si el PP català es troba en crisis, Martín Blanco ha ironitzat; "si això és una crisi, beneïda crisi".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00