Ràdio Girona, 90 anys
Sociedad

Batalletes de la ràdio | Locutors musicals

Josep Aguilar "Guindo", Narcís Planas i Isidre Sànchez han explicat les seves batalletes com a locutors musicals de diverses ràdios de la casa

Batalletes de la ràdio | Locutors musicals

Batalletes de la ràdio | Locutors musicals

22:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1698054853879/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

Josep Aguilar "Guindo", Narcís Planas i Isidre Sànchez van ser locutors de fórmules musicals durant els anys 80-90. Principalment a "Els 40", però també a altres freqüències com l'M90. Avui han passat pels micròfons de Ràdio Girona per recordar les seves batalletes.

Tots ells van viure el trasllat de l'estudi de Pompeu Fabra, a l'actual, a la Plaça Josep Pla. "Això era un pavelló, amb totes les tecnologies" apunta Planas. En aquest sentit, també han recordat el canvi de vinils a discos. Asseguren que va ser una transició "que va durar mesos" i que "van haver de readaptar l'estudi". "Les taules de so actuals són molt petites, abans estaves envoltat de parafernàlia".

A més, han parlat de l'espontaneïtat que requeria ser locutor musical. "L'argot, el vocabulari, l'estat d'ànim era el que era", explica Sànchez, "si et queia una torre de cartutxos a terra, sortia en directe. I si se t'acabava el disc, també".

Han recordat altres treballadores de la ràdio. La Mercè, la secretaria, i també la Nieves, la dona que s'encarregava de netejar, que entrava a l'estudi i cantava els jingles. Guindo ha explicat que li van assignar fer de tècnic al programa de sardanes a la Francina Boris. "M'havia quedat adormit més d'una vegada. S'acabava la sardana i encara no havia obert el micròfon" explica. També han assegurat que Boris posava de vegades Sangtraït al programa, "perquè li vaig dir que faltava música catalana més actual".

Ràdio Girona: 90 anys

El 10 de desembre del 1933 EAJ-38 Ràdio Girona va començar les seves emissions. "Batalletes de la ràdio" és una secció per celebrar els 90 anys de Ràdio Girona. Durant els pròxims mesos a l'Aquí Girona convidarem algunes de les persones que han fet possible arribar fins aquí.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00