Sociedad

25 anys de lleure inclusiu

El Centre de Lleure el Dofí de Figueres compleix un quart de segle proporcionant espais de lleure a persones amb discapacitat intel·lectual

Mercè Coll i Marta Comas, de l'Associació El Dofí

Mercè Coll i Marta Comas, de l'Associació El Dofí / BAF

Figueres

El Centre de Lleure el Dofí va néixer a Vilatenim el 1997 però des del 2015 té la seu a la capital de comarca, Figueres. La seva raó de ser ha estat proporcionar lleure de qualitat a persones amb discapacitat intel·lectual per potenciar la seva autonomia i la seva inclusió social. També ha estat una prioritat donar un descans als cuidadors i tutors, famílies que també participen activament al centre.

Entre les activitats que s'ofereixen hi ha teatre, esports d'equip com el bàsquet o el futbol o individuals com la natació o el tennis. També s'organitzen sortides, colònies i, sempre que es pot, s'intenta que aquestes activitats es puguin fer juntament amb persones que no pateixen cap tipus de discapacitat, tot i que no sempre és possible.

A l'Aquí Girona n'hem parlat amb la Marta Comas, futura presidenta de l'entitat i la Mercè Coll, actual vicepresidenta i mare d'una persona amb discapacitat. Reconeixen que la percepció de la discapacitat per part de la societat ha evolucionat molt favorablement en l'últim quart de segle i com hi ha contribuït pel·lícules com 'Campeones'.

També valoren la feina dels monitors i voluntaris i les qualitats personals que han de tenir per fer una activitat que estableix uns vincles molt forts de per vida.

Podeu escoltar la conversa sencera aquí.

L'Associació de lleure El Dofí celebra 25 anys

12:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1698054127476/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00