Sociedad

La Brigada del Salabret: "Netegem com a protesta perquè l'administració ho entengui i ho facin ells"

El grup de voluntaris recullen brossa de lleres de rius setmanalment i fan xerrades de conscienciació a instituts gironins

Pep Casadevall i Joan Olivet de la Brigada del Salabret de Girona

Pep Casadevall i Joan Olivet de la Brigada del Salabret de Girona / RM

Girona

Fa 10 anys, Joan Olivet va començar a recollir brossa d'una pineda de l'Escala, on viu, en solitari. Va continuar amb els espigons i poc després ho va posar en pràctica a Girona, on va començar a demanar col·laboració per fer accions concretes de neteja, "perquè la brossa no arribi al mar".

Ara, deu anys després, les trobades es fan cada setmana, generalment els diumenges i "sempre hi ha entre 8 o 10 persones" que responen."Hi ha gent molt implicada", apunten. Sota el lema "no és la nostra brossa, però si el nostre planeta", fan neteges per zones de Girona on troben de tot: rodes, rentadores, una pistola, bateries, matalassos però sobretot llaunes i ampolles. També convoquen a les associacions de veïns d'allà on actuen perquè s'hi sumin i, posteriorment, informen a l'Ajuntament i a Girona Més Neta.

Olivet es queixa que la brutícia torna a aparèixer en aquells punts on han netejat i lamenta que les administracions no facin prou: "Nosaltres netegem com a protesta perquè l'administració ho entengui i ho facin ells. No volem netejar nosaltres contínuament".

A més, des de la Brigada del Salabret, també fan xerrades de conscienciació a escoles i instituts, amb material didàctic, i acompanyen als alumnes a netejar als voltants dels seus centres educatius. Calculen que ja hi han passat 1.700 joves.

Escolta l'entrevista sencera a Joan Olivet i Pep Casadevall:

Entrevista a Pep Casadevall i Joan Olivet de la Brigada del Salabret de Girona

15:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1698328335050/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00