Sociedad

Batalletes de la ràdio | Lluïsa Fuentes, Carme Martínez i Ramon Iglesias

Els tres periodistes recorden les seves vivències a Ràdio Girona durant els anys 90 i 2000

Lluïsa Fuentes, Carme Martínez i Ramon Iglesias, als estudis de Ràdio Girona

Lluïsa Fuentes, Carme Martínez i Ramon Iglesias, als estudis de Ràdio Girona / RM

Girona

Lluïsa Fuentes, periodista de successos i tribunals de Ràdio Girona entre 1989 i 2011; Carme Martínez, periodista i directora de Ràdio Girona i Ramon Iglesias, periodista i director de continguts de SER Catalunya, van treballar junts a la redacció de Ràdio Girona disset anys, des del 1994 fins al 2011. Avui s'han reunit a l'estudi -on van passar moltes hores- per compartir les seves batalletes. Els periodistes expliquen que quan van entrar a treballar a la ràdio "encara feien servir màquines d'escriure" fins que Iglesias va exigir per contracte un ordinador.

Recorden les "hores incomptables" de feina però també una professió "que els agradava i els divertia". "Quan hi havia un succés, una exclusiva, un fet excepcional, ens pujava l'adrenalina i ens feia vibrar" explica Fuentes. També fan memòria de les condicions de treball. "Quan anaves a cobrir algun acte, havies d'ubicar un telèfon a prop i portar monedes" asseguren, "de vegades, havies d'entrar un bar i demanar silenci per passar la teva crònica. I les persones del bar ho feien, t'escoltaven i en acabar, t'aplaudien".

Un dels fets que més recorden és l'alliberament de Mª Àngels Feliu, la farmacèutica d'Olot, l'any 1994. Iglesias feia pocs dies que treballava a la ràdio, i per localitzar a Martinez va trucar a casa els seus pares a les tres de la matinada, i després va anar tocant timbres per la zona de Girona on li van indicar fins que va aparèixer ella. "Li vaig dir que baixava sense preguntar-li si havia aparegut viva o morta" recorda la directora de la ràdio.

A més també expliquen el sistema que van aplicar a la ràdio, que fins llavors només hi havien funcionat els diaris, basat en l'especialització. "Vam començar a treballar molt les fonts, fer temes propis i ser referència informativa, els altres mitjans ens citaven cada dia" explica Iglesias. "Teníem clar que el periodisme podia servir per canviar coses" apunta Fuentes.

Ràdio Girona: 90 anys

El 10 de desembre del 1933 EAJ-38 Ràdio Girona va començar les seves emissions. "Batalletes de la ràdio" és una secció per celebrar els 90 anys de Ràdio Girona. Durant els pròxims mesos a l'Aquí Girona convidarem algunes de les persones que han fet possible arribar fins aquí.

Batalletes de la ràdio, Ramon Iglésias, Lluïsa Fuentes i Carme Martínez

28:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1700475151173/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00