Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Quique González: "He escrit moltes cançons a bars"

El músic i compositor fa un repàs per la seva trajectòria 25 anys després de la publicació del seu primer disc

Quique González: "He escrit moltes cançons a bars"

Quique González: "He escrit moltes cançons a bars"

53:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1700499140768/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Hi ha millor tema que "Y los conserjes de noche" per començar amb el Llapis de Memòria d'en Quique González? Fa 25 anys sortia a la llum el disc "Personal", el primer treball del músic i compositor. Un gran artista que es deixa la pell i el cor amb les seves cançons. Unes cançons que quan les escoltes les gaudeixes i les pateixes, que et fan tremolar, somriure i sovint plorar... Cançons que formen part de moltes vides i que et permeten viatjar en el temps o als llocs on les vas descobrir.

Ja ha passat un quart de segle d'aquest disc, i en Quique González celebra 50 anys de vida, l'edat que tenien molts dels seus ídols quan ell va començar al món de la música. "Recordo que pensava en gent com en Serrat o en Sabina i els veia com a dinosaures que portaven una vida sencera. Se'm feia difícil imaginar-me arribant a la seva edat i continuar fent música", explica.

Sona "Honky Tonk Women", dels Rolling Stones. El cantant explica que la seva passió per la música va començar a casa seva, amb els seus pares. "A casa meva se sentia molta música. La meva mare estava obsessionada amb Jose Luis Perales i va ser el primer ídol de qui em vaig aprendre totes les lletres. Li vaig dedicar "La casa de mis padres" un dia que va venir a un concert." Un moment que recorda molt emotivament, ja que era un artista que sonava molt a casa seva i els seus pares l'havien deixat ja feia anys.

"L'únic que he robat a la meva vida va ser un disc dels Burning perquè no tenia diners." El Quique González recorda com va penedir-se d'aquesta acció al Llapis de Memòria i assegura que després va comprar alguns dels seus discos dins la legalitat.

Enrique Urquijo va ser el mentor, mestre i amic d'en Quique González. Al seu Llapis de Memòria explica la primera vegada que va escoltar la cançó "Aunque tú no lo sepas": "Estava a un hotel, a un karaoke amb els turistes i em va trucar Enrique Urquijo. Vaig anar al lavabo i em va posar com sonava aquesta cançó. Tinc aquell instant gravat a foc."

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00