Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Gente

Perd 11.300 euros per culpa d'una estafa telefònica

En Miguel Ángel Sánchez ha explicat el seu cas a l'Aquí Catalunya

Miguel Ángel Sánchez, a l'Aquí Catalunya

Miguel Ángel Sánchez, a l'Aquí Catalunya

08:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1704194301258/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Les estafes telefòniques estan més presents del que tots ens pensem. En Miguel Ángel Sánchez ho confessa a l'Aquí Catalunya: "Mai pensava que seria víctima d'una estafa així, però ho tenen tot mol ben muntat". Ell ha perdut 11.300 euros després de ser víctima d'una estafa telefònica on es van fer passar pel seu banc, ING.

En Miguel Ángel explica que ha perdut "uns 11.300 euros", que són tots els seus estalvis i els de la seva parella i que es troba desemparat perquè ING no li presta l'ajuda necessària.

La història comença amb una trucada per part del seu banc avisant-lo que els seus comptes estaven en perill. Era l'estafador: "Em deien que segurament havia tingut una filtració de seguretat i que havien accedit al meu compte i que tots els meus diners podrien estar en perill. Mai els hi vaig donar cap dada confidencial, però ells em van donar informació de 3 dels 4 comptes que tinc. I vaig confiar".

Com van aconseguir que fes les transferències? Així ho explica a l'Aquí Catalunya: "Al·legaven que durant 24 hores els meus diners estarien en risc i em demanaven transferís els estalvis al que ells anomenaven compte segur. Tot em sonava molt estrany i en un primer moment no confiava. Em van dir que podria anar a una sucursal d'ING o trucar a atenció al client o retrucar al número des d'on m'estaven trucant i era el número de la sucursal de Madrid. Ho vam comprovar des d'internet i trucant des del mòbil de la meva dona".

L'estafa va més enllà i és que l'estafador va aconseguir que quan el Miguel Ángel truqués al número pugués parlar amb personal real de ING: "L'endemà jo truco directament des d'on m'havien contactat i després d'alguns minuts vaig parlar amb persones reals d'ING. No sé com ho van fer..."

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00