Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Granero: "La intel·ligència artificial aporta objectivitat al futbol i la capacitat de traslladar l'anàlisi al futur"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb el CEO i fundador d'Olocip, una empresa d'intel·ligència artificial aplicada al món de l'esport amb qui ha arribat a un acord l'Espanyol

Granero: "La inteligencia artificial aporta objetividad al fútbol y también la capacidad de trasladar el análisis al futuro"

Granero: "La inteligencia artificial aporta objetividad al fútbol y también la capacidad de trasladar el análisis al futuro"

16:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1704804645649/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El RCD Espanyol va fer oficial ahir un acord amb Olocip, una empresa d'intel·ligència artifical aplicada al món de l'esport de la que és CEO i fundador l'exjugador perico i del Real Madrid, Esteban Granero. Aquesta és una aliança que aplicaran a la direcció esportiva del club. L'Espanyol vol desenvolupar amb Olocip la seva plataforma d'scouting i l'anàlisi de partits per identificar talent emergent i a banda, per planificar i gestionar la plantilla amb rigor científic i màxima objectivitat.

Olocip és una companyia pionera en l'aplicació de la intel·ligència artificial al món del futbol professional; ofereixen als clubs i empreses del sector rigor científic i el coneixement de professionals experts en el camp de la innovació tecnològica. Van començar amb investigacions pels volts del 2016 i ara ja treballen amb clubs d'Espanya, de la Premier, Bundesliga, Suïssa, de Sudamèrica, Emirats Àrabs, la Xina o l'Aràbia Saudita. També ho han fet amb la Federació Espanyola o assessorant Rafa Nadal, però també amb agències de representació, ajudant-los amb la captació de jugadors.

Aquest matí al 'Què t'hi Jugues!' hem parlat amb el CEO i fundador d'Olocip, Esteban Granero. "La intel·ligència artificial li aporta objectivitat al futbol, a l'hora d'analitzar com de bé o de malament han rendit els futbolistes. Sempre els experts tenen certa subjectivitat, en canvi la intel·ligència artificial té un punt de vista objectiu sobre les dades", ha destacat Granero als micròfons de SER Catalunya, qui ha afegit: "l'altra cosa que aporta la intel·ligència artificial és la capacitat de traslladar l'anàlisi al futur i al que passarà. No tant analitzar el que ha passat, que també, si no què passarà o què he de fer jo perquè passi el que vull que passi".

Per altra banda, Esteban Granero ha explicat que a Olocip "analitzem la trajectòria del jugador. Tenim informació dels jugadors dels últims 7-8 anys, tot el que han fet en tots els equips, i analitzem el context al que es dirigirà el jugador", i ha detallat que "treballem amb dades, els que estan accessibles".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00