Sociedad

"Estem tenint un creixement acotat i controlat"

El nombre de projectes visats pels arquitectes gironins creix per tercer any consecutiu. En parlem amb el president del Col·legi, Marc Riera.

Marc Riera, president col·legi d'arquitectes Girona

Marc Riera, president col·legi d'arquitectes Girona

11:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1706704386675/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona

Els arquitectes gironins van visar un 13% més d'obra nova el 2023 i el tercer any consecutiu en números verds. El Baix Empordà, el Gironès, l’Alt Empordà i la Selva van ser les comarques més dinàmiques. En canvi, les rehabilitacions només ha crescut un 7% respecte el 2022.

Segons informa el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Girona, el 2023 s’ha tancat amb 771.868 metres quadrats visats, xifra que és un 13% superior que l’any anterior. El 41% són per obres al Baix Empordà, l’Alt Empordà i la Selva -la gran majoria habitatges unifamiliars- i també el Gironès, on es concentren algunes promocions que acumulen molts m2.

En canvi, a les comarques de costa, el que predomina són els habitatges unifamiliars, segons detalla el president del COAC, Marc Riera. En alguns casos, el creixment és espectacular. En aquest últim any s’han visat 2.480 habitatges de nova creació, que suposa un 47,97% més que l’any anterior.

Són números millors que els dels últims anys però, segons Riera, es venia "de molt avall". En cap cas, adverteix, es pot comprarar amb el que es vivia abans de la bombolla immobiliària: "No podem fer cap comparativa ni especular sobre el futur. Només podem dir que és un creixement acotat i controlat".

Pel que fa a la rehabilitació i reformes, el creixement ha estat del 7%, cosa que significa un total de 240.713 m2. I és que, com constaten des del COAC, les ajudes dels Fons Next Generation no han servit per activar aquest mercat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00