Aquí GironaAquí Girona
Sociedad

Kloosiv: una cooperativa que treballa per evitar l'especulació immobiliària i la soledat no volguda

S'implantarà un projecte pilot a tres municipis del Ripollès: Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Ripoll

Laura Ayala i Carles Gomez, fundadors de Kloosiv

Laura Ayala i Carles Gomez, fundadors de Kloosiv / BAF

Ripoll

Tres emprenedors han creat Kloosiv, una cooperativa d'inclusió social d'habitatge per lluitar contra l'especulació i la soledat no volguda. Porten anys treballant-hi i aquest 2024 l'implementaran al Ripollès amb la participació de tres ajuntaments (Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Ripoll). És un projecte ambiciós que combina tecnologia i eines d'intervenció social per fer aflorar habitatge de lloguer i acompanyar aquelles persones que tenen problemes per trobar un lloc on viure. L'eina permet tenir dades reals de l'oferta i demanda i gestionar cas per cas. "Som una oficina d'habitatge i serveis socials", explica Laura Ayala, una de les cofundadores.

Una llar inclusiva i saludable és un dels eslògans que es poden llegir al web d'aquesta cooperativa. I és que tot el projecte pivota entorn de tres conceptes: habitatge, salut i inclusió. Després d'anys de prova i error, han decidit plantar cara al sistema immobiliari actual i oferir una alternativa social. Aposten per desenvolupar-ho en un entorn rural, el Ripollès, per demostrar que es pot innovar sense estar a una gran ciutat i, sobretot, perquè és on hi ha menys eines i recursos humans per gestionar un tema tan complex com l'habitatge. El projecte, amb seu a Campdevànol i oficina a Barcelona (Bloc4), és un dels deu seleccionats pel Hub d'Innovació Social i Sanitària (HISS) de la Generalitat.

Escolta l'entrevista sencera a Laura Ayala i Carles Gómez.

Laura Ayala i Carles Gomez, fundadors de Kloosiv

13:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1706704726174/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00