Què t'hi jugues!
Fútbol | Deportes

Barcelona ja treballa per demanar la final del Mundial 2030

L'Ajuntament de Barcelona en consonància amb el Barça, prepara un projecte tècnic de 200 pàgines per presentar una candidatura solvent

Barcelona ja treballa per demanar la final del Mundial 2030

Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona fa temps que treballa per intentar acollir la Final del Mundial 2030. En consonància amb el Barça, que vol acollir aquest esdeveniment únic, el consistori prepara un projecte tècnic de 200 pàgines per presentar una candidatura solvent. Per fer-ho necessitarà també la col·laboració de la Generalitat de Catalunya que té les competències a l'àmbit de seguretat. La nova política del consistori en vers l'esport, segons fonts de l'ajuntament, és demanar el màxim d'esdeveniments possibles. "Ho volem tot", expliquen des del poder municipal.

El Barça també assegura que vol ser l'amfitrió de la Final de la Copa del Món de 2030. L'estadi serà el més nou, el millor i el que té més capacitat de l'estat, i per això consideren al club que la primera opció hauria de ser Barcelona. En aquest sentit, l'ajuntament també treballa amb l'Espanyol i donen per fet que Cornellà serà seu del Mundial. Catalunya tindrà dos estadis com a seu de la Copa del Món i ara lluitarà per intentar ser l'escenari de la final.

El Bernabéu, la seu amb més opcions

L'obstinació de Barcelona per optar a ser la seu de la Final és una pèrdua de temps segons altes fonts federatives. Des de la Federació Espanyola donen per fet que la final serà al Santiago Bernabéu. La decisió final és de FIFA, que treballarà conjuntament amb les federacions que organitzen el Mundial: espanyola, portuguesa i marroquí. Sí que veuen gairebé com a segur que Barcelona i Cornellà siguin seu. També els agradaria poder fer el partit inaugural, més enllà del que es farà a Sud-amèrica i esperen poder allotjar uns quarts de final, ja que les semifinals donen per fet que seran a Portugal i el Marroc.

Santi Ovalle

Redactor de la sección de deportes que sigue...