Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Ángel Molina: “No vaig rebre suport a casa quan vaig dir que em volia dedicar a la musica”

El discjòquei recrimina els prejudicis que es tenen, encara, cap al tecno i destaca la música que més l’ha influenciat

Ángel Molina: “No vaig rebre suport a casa quan vaig dir que em volia dedicar a la musica”

Ángel Molina: “No vaig rebre suport a casa quan vaig dir que em volia dedicar a la musica”

56:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1707409487057/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el “Llapis de Memòria” del músic i DJ Ángel Molina, un dels màxims exponents de la música electrònica a Catalunya. El seu talent a les mescles l’ha portat fins als grans festivals d’Europa i Amèrica del sud. És l’artista que més ha actuat al Sónar. Ja ho va fer a la primera edició de l’any 1994, fa 30 anys, que també són els anys que porta dedicant-se a punxar de manera professional. L’Àngel és un artista que busca l’excel·lència davant dels plats i que li agrada sorprendre el públic i sorprendre’s a ell mateix. Un home que diu que el tecno és la seva vida, el seu folklore i, naturalment, la seva música.ç

El naixement del tecno

A l’Ángel no l’entusiasmava el flamenc que sonava a casa seva: “Els pares ja escoltaven música, però era una música que em va servir per decidir que m’agradava tot el contrari”.

El discjòquei recorda com el va impactar veure, per primer cop, el clip musical de “Magic Fly” del grup francès Space. “És un vídeo totalment futurista i galàctic. Era un grup d’estudi. Hi havia un equip de productors al darrere”. Aquestes produccions estranyes i alternatives van ser el detonador del seu amor pel tecno.

Quan va entrar a la discoteca Studio 54 va quedar fascinat per com el DJ podia fer màgia amb els tres plats de la seva taula. “Mentre els meus col·legues bevien i lligaven, jo mirava la cabina del discjòquei”. Els seus amics no entenien el seu interès, però ell ja tenia clar a què es volia dedicar.

La vida de la nit

Sense que els seus pares entenguessin del tot la seva afició, l’Ángel va cobrar el seu primer sou el 1991. L’atracció li va créixer fins al punt de començar a col·leccionar discs. “Tinc més de 30.000 discos. Ara visc en un dúplex”. El DJ riu en explicar això. “Vaig haver de canviar de casa per aquest motiu”.

Així i tot, hi ha moments en què, fins i tot l’Ángel, acaba saturat del tecno. “A vegades em demanen que punxi a la festa d’un amic. Si ho he de fer, ho faig, però la gent s’oblida que es la teva feina, a vegades t’agrada desconnectar”.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00