Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

L'1x1 dels joves de la Masia del Barça

Al 'Què t'hi Jugues!' analitzem amb Jaume Marcet el futur dels jugadors joves del Barça

Barcelona

Alguns dels principals protagonistes d'aquesta temporada al FC Barcelona estan sent els jugadors joves que pugen de La Masia. Noms com Lamine Yamal, Pau Cubarsí, Héctor Fort o Marc Guiu formen part del dia a dia del primer equip blaugrana, estan tenint un gran protagonisme i s'han guanyat la confiança de Xavi Hernández. Avui al 'Què t'hi Jugues!' Jaume Marcet els ha analitzat un per un, el seu rendiment actual i el futur que els hi veu al club blaugrana.

Pau Cubarsí

Ha tingut 299 minuts a la Lliga amb el primer equip del FC Barcelona. "Sempre he dit que és el millor defensa que he vist a la Masia", ha afirmat Jaume Marcet als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya, qui ha detallat: "ho dic entenent defensa com tot: els duels, estar concentrat, com treu la pilota, com s'imposa, com lidera, com mana... m'he criat veient Franco Baresi com manava. M'ha impressionat sempre Cubarsí perquè té molt caràcter i també té les qualitats: ràpid, de cap va bé, treu molt bé la pilota, defensa bé... però perquè té els conceptes defensius al cap. Té una capacitat d'aprenentatge dels bons, entrenadors i jugadors, increïble. És una bèstia defensiva".

Héctor Fort

Ha jugat 90 minuts amb el primer equip del FC Barcelona a la Lliga. "El jugador que estic veient ara al primer equip no l'he vist al futbol base del Barça, perquè juga pràcticament sempre de lateral esquerra i ell, en tota la seva carrera al futbol base, ha jugat sempre de lateral dret o central", ha analitzat Marcet a SER Catalunya, qui ha opinat: "és molt potent, molt ràpid, molt intel·ligent. No és un virtuós, però és un gran complement, un gran jugador d'equip".

Marc Guiu

Ha jugat 11 minuts a la Lliga amb el primer equip del FC Barcelona, però ha aconseguit marcar un gol. Jaume Marcet ha destacat que "és el 9 més clàssic, el que tots ens imaginem: alt, fort, potent i rematador". I ha reflexionat: "al futbol base ha tingut molts problemes de coordinació, perquè era molt alt i perquè tenia moltes molèsties durant molts anys. No té moltíssimes virtuts, però les dues o tres coses que fa, les fa molt bé: rematar de cap, anar a l'espai i pressionar. I sap les seves limitacions. No és un jugador molt dotat tècnicament, però ho dissimula. Difícilment el veig com un davanter centre titular al Barça, però el veig com un complement".

Lamine Yamal

Lamine ja és un fix al primer equip del FC Barcelona, i Jaume Marcet n'ha destacat: "ara mateix no ho estem veient, però té molt gol i els marcarà". I ha afegit: "el que més em fascina és la seva visió de joc, la capacitat per passar, per trobar els companys, per imaginar-se passades i situacions impossibles. En el futur el veig com un fals nou, ha d'anar creixent i ha d'anar continuant en aquesta posició que ara, pel seu físic, és la posició ideal, però en un futur el veig més per dins en una posició més influent per l'equip".

A més, Jaume Marcet també ha analitzat altres futbolistes que estan destacant al futbol base del FC Barcelona com són Marc Bernal, Dani Rodríguez, Pau Prim i Guille Fernández. D'aquest últim, ha afirmat: "és la bèstia que veig jo que ens sorprendrà d'aquí a poc. És el jugador que ara mateix a mi m'impressiona més del futbol base. Em sembla un migcampista que ho té tot: golejador, caràcter, tècnica, desequilibri, mana... és una bestiesa de jugador, però té només 15 anys i hem de tenir paciència".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00