Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Marta Pascal: "Tant ERC com el PSC van a la recerca del votant convergent"

L'exportaveu de Convergència ha admès que dissoldre el partit i crear el PDeCAT va ser un error

Marta Pascal, exportaveu de Convergència i exsecretària general del PDeCat, a l'Aquí Catalunya

Marta Pascal, exportaveu de Convergència i exsecretària general del PDeCat, a l'Aquí Catalunya

29:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1707467211290/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Marta Pascal, exportaveu de Convergència Democràtica de Catalunya ha explicat en una entrevista en el programa Aquí Catalunya que se sent "orfe de partit" i que "tant Esquerra com el PSC van a la recerca del votant convergent". Pel que fa al partit fundat per Jordi Pujol, Pascal ha admès que va ser un error dissoldre Convergència i crear el PDeCAT després dels casos de corrupció que van encerclar la formació.

L'exportaveu de CDC i del PDeCAT ha verbalitzat no tenir una força política de referència, però ha deixat clar que "en política l'espai buit no existeix" tot i que sí que ha explicat que, ara per ara, hi ha "un forat molt gran" en l'espai de centredreta catalanista. "En les pròximes eleccions els partits intentaran ocupar aquest espai", ha conclòs convençuda l'exdirigent del PDeCAT.

En ser preguntada per la formació de la qual va ser-ne portaveu, Marta Pascal ha explicat que va ser "un error tancar Convergència". Pascal ha explicat que la decisió d'Artur Mas i bona part de l'executiva d'aquell moment va ser immediata "d'un dia per l'altra". I ha estat clara: "Junts no és Convergència, ni en la manera ni en moltes parts del seu programa".

Sobre el finançament irregular de Convergència l'exportaveu ha dit que ella va començar-hi a militar l'any 2006. "El tema del 3% ha anat acompanyant moltes generacions, s'ha de preguntar als que hi havia en aquell moment". Així i tot, Pascal no ha tirat pilotes fora i ha afirmat que "la gestió interna i de finances no s'ha fet ben fet ni a Convergència ni en molts altres partits". En aquest sentit, Pascal ha reclamat que es resolgui de forma legal la qüestió de les donacions als partits. "Si les donacions estan ben explicades, quin problema hi ha?", ha conclòs.

Amnistia

"L'amnistia és molt necessària" ha explicat Pascal. En aquesta línia, l'exportaveu de Convergència i del PDeCAT ha criticat a Junts per Catalunya i la seva decisió de no aprovar la llei. "El risc que assumeix Junts de dir no a la llei és massa alt, es podria haver seguit negociant i arribar a un pacte posterior a l'aprovació", ha afegit Pascal. Les crítiques a Junts, on militen la majoria dels seus excompanys de partit no han acabat aquí, Pascal ha dit que actes com el de no aprovar l'amnistia pot fer minvar la confiança amb el PSOE en un context "d'estratègia de pacte". I encara sobre l'amnistia, Marta Pascal ha dit que un cop aprovada, "el procés s'haurà acabat".

Puigdemont vs Pascal

Les diferències internes entre l'expresident Carles Puigdemont i Marta Pascal van fer que la qui llavors era secretària general del PDeCAT acabés deixant el partit l'any 2020. "Jo defensava que el procés no es podia fer amb la CUP, ni de forma unilateral", ha explicat Pascal. Pascal ha expressat el seu descontentament amb el que va passar en aquella època: "els que defensàvem una cosa diferent dins l'independentisme ens vam anar empetitint". I ha remat dient que "portar la contrària està penalitzat".

Tornar a la primera línia

"Catalunya és mira al mirall i no és ella mateixa, no descarto tornar a la política després de l'amnistia", així ha acabat l'entrevista a Marta Pascal al programa Aquí Catalunya de SER Catalunya.

Carles Couso

Carles Couso

M'agrada preguntar i explicar històries. Periodista a SER Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00