Sociedad

L'accident a Port Aventura ha estat per un cúmul de factors fortuïts, segons el Col·legi d'Enginyers

La investigació esclarirà les causes del que ha passat aquest diumenge, quan un arbre ha caigut a la muntanya russa Tomahawk provocant 14 ferits

Atracción Tomahawk en Port Aventura.

Tarragona

Port Aventura ha obert avui les portes amb la muntanya russa Tomahawk precintada mentre segueix la investigació per aclarir les causes de l'accident que ahir va acabar amb 14 visitants ferits, dos d'ells en estat crític. Ambdós continuen ingressats als hospitals de Bellvitge i al Joan XXIII de Tarragona, mentre que la resta d'afectats, una dotzena, entre els quals hi ha menors d'edat, ja han estat donats d'alta.

Investigació oberta

Els Mossos han obert una investigació per esclarir què va passar: les diligències informatives obertes es traslladaran als jutjats després d'enllestir els informes pertinents.

Des del parc temàtic, per la seva banda, no s'ha ampliat la informació després del comunicat oficial enviat ahir. Avui ha obert portes amb normalitat en el marc d'una temporada que va començar divendres amb la festa de Carnaval.

La visió dels experts

Segons el Col.legi d'Enginyers de Catalunya, l'accident a Port Aventura ha estat fruit d'un cúmul de factors fortuïts. El parc temàtic assegura que cada dia passa controls i revisions a totes les atraccions abans d'obrir, i l'expert Vicenç Beses creu que els fets van ser en l'impàs just abans d'obrir portes: "podríem concloure que la caiguda de l'arbre va ser en aquest impàs de temps des que es va acabar la supervisió fins que es van obrir les portes".

En el transcurs d'una entrevista als micròfons del programa Aquí Catalunya també ha explicat que la probabilitat d'accidents als parcs d'atraccions és molt baixa: "segons un estudi americà del 2021, és d'un 0'9 per cada milió de viatges".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00