El BalcóEl Balcó
Sociedad

Del càsting a l'elenc de 'Los Chicos del Coro': "No estava nerviós, tenia ganes de sortir a l'escenari"

El Nil Gómez, de 15 anys, que ja va explicar a El Balcó les sensacions del càsting, ara torna com a un dels protagonistes de l'espectacle

Del càsting a l'elenc de 'Los Chicos del Coro': "No estava nerviós, tenia ganes de sortir a l'escenari"

Del càsting a l'elenc de 'Los Chicos del Coro': "No estava nerviós, tenia ganes de sortir a l'escenari"

13:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1708108717198/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Moltes vegades diem allò de "tu prova, que a vegades els somnis es fan realitat". Que passa si la prova és en forma de càsting? I si el resultat del càsting et pot canviar la vida, o fer-te-la molt més emocionant? La història d'avui a El Balcó té un protagonista de 15 anys. Es diu Nil Gómez i el vam conèixer al càsting per ser un dels nens del musical de Los Chicos del Coro, que s'ha estrenat aquest dijous al teatre Tívoli de Barcelona.

Un càsting en què hi havia molts nens i nenes d'entre 6 i 16 anys, alguns d'ells vestits com si estiguessin dins de la pel·lícula, amb pantalons curts i tirants; i elles, de l'època, amb trenes i faldilles de quadres. Tots ells s'havien d'esperar al vestíbul del Tívoli i quan era el seu torn els feien passar, fer una petita coreografia per treure els nervis i després pujaven a l'escenari per cantar un parell de cançons. El Nil va ser un d'aquests nens, que va sortir del càsting amb unes sensacions no massa bones, li preocupava el canvi de veu. I què li va passar a aquell noi nerviós? Ho explica avui a El Balcó, tres mesos després del càsting.

Una notícia sorpresa i a treballar

"Sorprenentment, em van trucar", explica el Nil, que recorda que va sortir del càsting pensant que no l'agafarien segur, ja que creu que va ser "una de les pitjors vegades" que va cantar la cançó. La notícia va arribar via WhatsApp al mòbil dels seus pares, i van ser ells els qui li van dir. "Primer de tot em vaig posar a saltar, estava molt content, no m'ho esperava gens", ha admès.

El Nil també ha explicat quines cançons va haver de cantar al càsting. La primera, la que creu que no va fer bé, va ser la de 'Una carícia en el mar'. La segona, la va escollir ell i va ser un tema del musical del Petit Príncep, que també ha interpretat a El Balcó. Quan li van dir que seria un de 'Los Chicos del Coro', no va tenir por ni nervis, sinó "moltes ganes de començar a treballar".

Primers assajos

Els primers assajos van ser "estranys", opina en Nil, "perquè ningú es coneixia i parlar entre tots era incòmode". Però quan es van començar a relacionar i a trobar afinitats ja va ser "molt guai". Van ser pocs els assajos sense públic que van poder fer, però abans de l'estrena oficial van interpretar el que s'anomena prèvies, per anar llimant els errors: "a les prèvies em vaig posar més nerviós perquè era la primera vegada que estàvem al teatre", ha assenyalat en Nil. Uns nervis que van desaparèixer quan van veure "que estava sortint bastant bé".

El dia de l'estrena els nervis ja havien desaparegut i només quedaven ganes de sortir a l'escenari, i també "fer-ho bé" perquè hi assistia "gent molt important". Va anar tot rodó i el Nil es va emocionar perquè "es nota quan el públic està gaudint de l'espectacle". A ell li agrada sobretot quan s'aixequen: "per mi és un èxit". I el dia de l'estrena, pràcticament tothom es va posar dret. Entre aquest públic, també hi havia els seus pares, que ja l'havien vist unes cinc vegades perquè hi van "sempre que poden".

Combinar escola i espectacle

Ara el Nil fa 4t d'ESO; estudia interpretació en dues escoles, una de Sant Boi de Llobregat, Hamlet, i una altra a Barcelona, Nancy Tuñón; i ara és un de 'Los Chicos del Coro', amb tot el que això suposa. "T'has d'organitzar superbé pre poder estudiar, fer els deures i estar al teatre les hores que calgui", constata el Nil. La majoria de dies entre setmana va directe de l'escola al Tívoli i arriba a casa sobre les onze de la nit, quan té temps "de fer alguna cosa", però no molt, ja que l'endemà ha d'anar a l'escola.

Laura Polo Dalfó

Laura Polo Dalfó

Redactora, productora, reportera i el que faci falta a El Balcó de SER Catalunya. Graduada en Periodisme...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00