Sociedad

El pàrquing Torroja de Tarragona tindrà 200 noves places

L'actuació permetrà millorar la mobilitat a la Part Alta

L'alcalde i els regidors durant la inauguració / Cedida

L'Ajuntament de Tarragona ha posat en servei aquest dimecres l'ampliació del pàrquing de Torroja. Són 185 noves places que fan que l'aparcament arribi a les 325, en una actuació que ha costat quasi 1,8 milions d'euros i que ha estat finançada amb els fons Next Generation. Entre l'oferta també hi ha deu llocs per a vehicles elèctrics i set per a automòbils de persones amb mobilitat reduïda, L'alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, ha afirmat que l'ampliació permetrà millorar la mobilitat a la Part Alta i reduir el número de cotxes que entra al casc antic. A la vegada, permetrà garantir aparcament a la zona quan entri en funcionament la Zona de Baixes Emissions el 2025.

Viñuales ha apuntat que l'objectiu final és la "mobilitat sostenible" i que aquesta ampliació hi ajudarà. "L'ampliació és una peça important d'un engranatge que ens ha de portar a una ciutat més còmoda, amable, sostenible i que en el camí garanteixi la mobilitat i desenvolupament econòmic dels tarragonins, i que no perdi de vista aquelles persones que menys tenen", ha indicat. El cost màxim diari per estacionar el vehicle serà de 5,95 euros.

Més places a la Part Alta

Paral·lelament, ha apuntat que estan buscant opcions per tal que el fallit pàrquing Jaume I acabi sent, finalment, un aparcament. Viñuales ha comentat que adaptar l'obra costaria "més de 2 MEUR", sense entrar a fer una valoració acurada, però que la voluntat de l'equip de govern és que estigui destinat principalment als veïns de la Part Alta. A més, ha avançat que continuen amb converses amb l'Arquebisbat de Tarragona per poder destinar els terrenys de l'antic camp de futbol del Roqueral -a tocar de la muralla- a aparcament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00