Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Empreses contractades veuen impossible tornar al Camp Nou el novembre

El club manté la previsió de disputar partits al nou estadi -amb el 60% de capacitat- a finals d'any, tot i que diverses fonts de l'obra asseguren al 'Què t'hi Jugues' que aquesta idea és del tot inviable per manca de temps. L'Ajuntament de Barcelona diu que "oficialment no consta cap retard"

Empreses contractades veuen impossible tornar al Camp Nou el novembre

Empreses contractades veuen impossible tornar al Camp Nou el novembre

09:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709901311270/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Empreses contractades per a les obres de l'Espai Barça asseguren al 'Què t'hi Jugues' que el futbol no tornarà al Camp Nou a finals d'any. Diverses fonts consultades veuen literalment "impossible" que al novembre del 2024 l'estadi estigui llest per albergar partits i per a l'entrada d'un 60% de l'aforament, la previsió del Barça des que va començar les obres d'enderrocament de la tercera graderia.

El club blaugrana segueix mantenint aquesta idea i no vol entrar en especulacions, una resposta similar a la de l'Ajuntament de Barcelona, que assegura que "oficialment no ens consta cap retard". Però pel que expliquen fonts de diverses empreses que treballen a l'obra aquesta opció és inviable per manca de temps. Fins ara, les obres del nou estadi han anat a bona velocitat per un motiu: l'enderroc era ràpid de fer i no es necessitaven encara els estudis de materials i estructures que sí que es necessiten per a la construcció.

Canvi de materials per abaratir l'obra

Amb l'enderroc fet, s'ha tirat endavant el projecte executiu i s'han hagut de posar al dia tots els detalls de l'obra: tipus de materials, estructures, quilòmetres de cablejat, quilos i tipus de formigó, etc. Tal i com ha pogut saber el 'Què t'hi Jugues', alguns materials s'han modificat per abaratir costos, un fet que provocarà canvis en el projecte inicial. Per exemple, la pantalla de 360 graus prevista i que havia d'estar situada sota la coberta desapareix i serà substituïda per quatre pantalles gegants que estaran situades de cara a cada graderia (Gol Sud, Gol Nord, Tribuna i Lateral). També s'ha canviat el material i la mida de la coberta, que tindrà una obertura més petita, que contindrà menys metall i que estarà subjectada amb un sistema de cablejat diferent del previst.

Opció oberta per quedar-se a Montjuïc

Com ja vam explicar a SER Catalunya en el moment de la signatura del contracte, el Barça i Barcelona Serveis Municipals (BSM) tenen l'opció d'allargar l'estada a Montjuïc fins al final de la temporada 2024-25. Així ho van deixar per escrit abans que el club aterrés a la muntanya màgica per així assegurar-se tenir un estadi on disputar-hi els partits oficials en el cas que no es pugui tornar al Camp Nou fins l'agost del 2025. Precisament, aquesta és la data que les empreses consultades veuen més viable per al retorn a l'estadi culer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00