Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

"Expedient Tiscar": la desaparició del nen de Somosierra

Segons la Interpol, es tracta de la desaparició més estranya d'Europa de finals del segle vint

"Expedient Tiscar": el cas del nen de Somosierra

"Expedient Tiscar": el cas del nen de Somosierra

16:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710230691774/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'estiu del 1986, un camió cisterna carregat d'àcid sulfúric va creuar el poble de Somosierra a primera hora del matí i va tenir un accident en una de les baixades del pas muntanyenc que duu el mateix nom que el poble i que connecta Madrid i Segovia. D'aquí a dos anys es compliran quaranta anys del sinistre, i encara avui hi ha més preguntes que respostes. En el vehicle viatjava una família: van trobar el cadàver dels pares, però no el cos del petit, el Juan Pedro Martínez, de 10 anys.

Anaven plegats perquè volien aprofitar la ruta per fer una escapada, ja que el petit havia començat les vacances. El pare era camioner, i algun cop la dona ja l'havia acompanyat en una ruta. Van sortir de Múrcia i la primera parada la van fer abans de sortir de la regió. Continuen fins a arribar a Conca, on descansen mitja hora. Damunt de la cabina del vehicle hi ha un llit, on podria estar descansat el nen. Deixen enrere Madrid i es dirigeixen al port. S'aturen a mig camí, i entraran al mesón de Aragón, d'on sortiran, per creuar el port, a l'alba.

L'atestat de l'accident va ser el següent: "Vía en buen estado, pavimento seco y limpio, tiempo seco y soleado. De forma imprevista perdió la eficacia de sus sistema de frenado, comenzando a ganar velocidad paluatinamente, llegando a alcanzar los 110 kilómetros por hora". Però a l'asfalt es veuen les marques dels neumàtics, pròpies d'una frenada, per la qual cosa l'anàlisi policial queda en dubte.

Inicialment, es va pensar que l'àcid que transportaven en la cisterna podria haver desfet el cadàver del nen. Fan proves en un laboratori per esvair-ne els dubtes, i demostren que calen 7 dies abans que l'àcid faci desaparèixer un os. Els primers agents de la Guàrdia Civil van trigar mitja hora a plantar-se al lloc del sinistre. A més, l'estudi prova que els ossos no s'evaporen, i hi ha parts de l'organisme que són molt difícils de desintegrar, com les dents.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00