Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

L'empresa del bus accidentat a Esplugues de Llobregat: "El conductor està en estat de xoc"

El president del comitè d'empresa explica que el xofer "no recorda res". La Guàrdia Urbana de la localitat assumirà la investigació de l'accident

"Està en estat de xoc", Eduard Migallón, president del comitè d'empresa de Rosanbus de Baixbus

"Està en estat de xoc", Eduard Migallón, president del comitè d'empresa de Rosanbus de Baixbus

03:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710228459412/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El president del comitè d'empresa de Rosanbus, del grup Baix Bus, Eduard Migallón, ha explicat en una entrevista a l'Aquí Catalunya que el conductor del vehicle que es va precipitar pel forat d'unes obres a Esplugues de Llobregat es troba "bé i estable", però està en "estat de xoc" i no recorda res de l'accident. La Guàrdia Urbana assumirà la investigació dels fets, i Migallón ha dit que la causa més probable és "una síncope, un mareig o una pèrdua de coneixement" del xofer. El sinistre va provocar 14 ferits, un dels quals va quedar en estat crític i un altre greu.

Com va explicar Ser Catalunya, el conductor va informar per emissora que estava marejat. Havia començat la jornada a dos quarts de 2 del migdia i 17 minuts després va tenir la indisposició, segons ha confirmat l'empresa en un comunicat. Se li va demanar que aturés el vehicle, però ja no va donar resposta. "La comunicació es va tallar i pel satèl·lit només veiem que estava aturat", ha afegit el president del comitè d'empresa. Sobre el protocol, ha dit que en aquests casos, quan el conductor es troba indisposat, cal aturar l'autobús i enviar-hi un substitut "immediatament", però sembla que no van ser-hi a temps.

Va perdre el control del vehicle en una recta i va caure en el solar en obres. L'autobús, de la línia L10, es va desplomar cinc metres avall, i va quedar completament de costat, metres avall. Han calgut dues grues per retirar-lo de la rasa. Segons el president del comitè d'empresa, es pot descartar la hipòtesi d'una punxada d'una roda.

Migallón ha dit que no saben res més de l'estat dels ferits. A la tarda els representants sindicals van anar al lloc del sinistre amb delegats de prevenció de l'empresa, i després van anar a l'hospital Moisès Broggi, on van ser ingressats alguns ferits. El passatger en estat crític va ser traslladat a l'Hospital de Bellvitge, mentre els Serveis d'Emergències van atendre la resta que estaven en estat lleu i menys greu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00