Sociedad

Treballadors de la presó de Mas d'Enric reclamen la dimissió de la consellera de Justícia

El minut de silenci per la mort d'una cuinera a mans d'un pres s'ha acabat amb una escridassada a les autoritats presents del departament.

Concentració a les portes del centre penitenciari / ACN

Els treballadors de la presó de Mas d'Enric, al Catllar, s'han concentrat aquest migdia a les portes del centre en senyal de condol i de rebuig per l'assassinat d'una cuinera del centre a mans d'un pres. Durant els minuts de silenci s'han dipositat roses blanques al centre i s'ha acabat amb aplaudiments de record a la víctima, una ovació que ha donat pas a l'escridassada a la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i la comitiva provinent del departament.

El pres complia condemna per un homicidi l'any 2016, quan va matar a ganivetades una prostituta a Valls amb la que s'estava veient. La consellera no ha donat explicacions del motiu pel qual compartia espai amb el personal funcionari i amb ganivets a l'abast, s'ha limitat a dir que "s'ha obert una investigació interna" i que, quan s'acabi, es revisaran els protocols pertinents, sense detallar quins.

Denúncies d'advertència

Els sindicats denuncien que les polítiques penitenciàries dels darrers anys i la manca de personal els ha deixat desprotegits. Segons Carlos de Ardanaz, coordinador de l'àmbit de CCOO, "estem a favor de la rehabilitació sempre i quan es pugui garantir la seguretat dels treballadors, no que es llenci una moneda a l'aire i que l'administració se la jugui en aquest tipus de situacions, deixant treballadors sols".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00