Sociedad

Treballadors de presons tallen els accessos als centres penitenciaris

Protesten per l'assassinat de la responsable de cuina de Mas d'Enric i demanen més seguretat i més recursos. La consellera de justícia Gemma Ubasart s'ha reunit telemàticament amb els directors dels centres penitenciaris. Els sindicats l'han plantat

Treballadors de presons tallen els accessos als centres penitenciaris

Treballadors de presons tallen els accessos als centres penitenciaris

05:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710502774815/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Els funcionaris de presons estan bloquejant els accessos a diverses presons catalanes per impedir els canvis de torn com a senyal de protesta per l'assassinat dimecres d'una treballadora a Mas d'Enric. Al centre del Catllar (Tarragonès), un centenar de treballadors han tallat l'accés amb pneumàtics i branques. A més, mostren dues pancartes on reclamen més justícia, més seguretat i més recursos.

Els funcionaris han portat un ram de flors i han encès espelmes en record de la treballadora morta. En el cas del centre de Tarragona, es queixen també que superen els 800 interns i que haurien de ser presó de categoria 1 i no 2.

Els fets que han desencadenat les protestes van passar dimecres a la tarda a la cuina del centre penitenciari de Mas d'Enric, quan un intern va matar una cuinera i després es va suïcidar. L'home complia condemna per haver matat a punyalades una dona l'any 2016.

La consellera de justícia demana comparèixer al Parlament

La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha demanat comparèixer al Parlament per informar sobre la mort d'aquesta treballadora de la presó de Mas d’Enric a mans d’un intern, que després es va suïcidar. La data concreta l'haurà de decidir el parlament. A més, la consellera s'ha reunit aquest migdia, de forma telemàtica, amb els directors dels centres penitenciaris. Volia fer-ho també, a partir de les dues amb els sindicats de funcionaris que l'han plantat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00