Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

'Fake it', l'obra de la campiona de hip hop de 14 anys

La ballarina de danses urbanes i actriu Cloe Amores protagonitza un espectacle inspirat en la seva vida a la Sala Flyhard de Barcelona

ENTREVISTA. Fake it

ENTREVISTA. Fake it

18:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710679978586/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A 'Fake it. Fes-ho veure fins que et surti' una campiona de danses urbanes de 14 anys (gairebé 15) i els seus pares passen per un procés de selecció ben particular. Una gran companyia de roba esportiva vol fitxar la filla per ser la nova imatge de la marca, i els posen a tots a prova. Un procés que farà que a la família se li vegin les costures. L'obra escrita per Marta Aran i Pau Coya i dirigida per Mercè Vila Godoy té com a protagonista una ballarina de hip hop barcelonina -i ara actriu- de també 14 anys que ha guanyat diferents competicions de hip hop i que s'estrena en el món de l'actuació, Cloe Amores.

Els pares

Els pares de la Cloe en la ficció son els actors Marta Bayarri i Sergio Matamala. El personatge del pare és un "community manager" que porta les xarxes de la nena. De jove també havia ballat hip hop i break dance, però no va arribar a fer carrera. Ell és el màxim interessat en aconseguir el patrocini "pel bé de la seva filla". Només pel futur de la seva filla? La mare és una advocada que ha deixat la feina, i que viu un moment de crisi vital. El seu home li proposa que explori oportunitats en el món digital, i ella obre una mena de consultori legal per youtube, però no acaba d'encaixar.

Et vigilo

La companyia està a sobre de la família "controlant" tots els moviments que fan a internet, totes les publicacions a les xarxes socials (pròpies i de l'entorn amb qui interactuen). Per aconseguir el contracte han d'assegurar-se que la família s'ajusta als valors de la marca, i això afecta al comportament dels personatges. No poden fer unes coses i els animen a fer-ne d'altres com gravar-se en vídeo ballant junts pare, mare i filla en actitud somrient i feliç. Però ho son, de feliços? Aquest és un dels elements clau de l'obra, i un dels grans debats que suggereix.

L'èxit

L'altra gran pregunta que plana sobre l'obra és: "què és l'èxit?". Cap dels personatges és capaç de respondre: potser no ho saben, potser no ho volen verbalitzar. Uns personatges que ocupen tota la Sala Flyhard (no només l'escenari) gràcies a un eficaç dispositiu audiovisual. Un altre dels recursos sorprenent és la batalla de galls que protagonitzen els pares. I, és clar, no hi pot faltar en aquesta història el ball. La Cloe Amores desplega el seu domini de les danses urbanes durant l'espectacle i, en alguns moments, s'hi afegeixen la resta d'actors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00