Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Joan Tardà: "Li toca obrir el ball al PSC per decidir com i de quina manera tira endavant el seu projecte polític"

L'exlíder d'Esquerra al Congrés admet que els republicans faran "un gran debat intern" després dels mals resultats en les eleccions al Parlament

Entrevista a Joan Tardà a l'Aquí Catalunya

Entrevista a Joan Tardà a l'Aquí Catalunya

10:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715583237138/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'exlíder d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha explicat en una entrevista a l'Aquí Catalunya que ha de ser el PSC qui "comenci a festejar i obri el ball" per decidir com i de quina manera tira endavant el seu projecte polític. Tardà ha advertit, però que serà clau veure amb quin Illa es troben a partir d'avui. En aquest sentit, l'exdirigent d'Esquerra ha volgut deixar clar que "no és el mateix sentir Illa parlant d'un sistema de finançament en el marc del règim comú que d'una fórmula diferent" o s'ha preguntat, també, com voldrà afrontar el socialista la negociació amb el govern espanyol o el traspàs de Rodalies.

Joan Tardà ha parlat de múltiples factors que poden explicar la batacada d'ERC a les eleccions al Parlament, però n'ha destacades tres. D'entrada, pagar "una excessiva penyora" per haver reformulat l'estratègia de com i de quina manera calia orientar el procés. D'altra banda, Tardà també ha dit que les mancances i els dèficits en la gestió es paguen cars i que "els èxits no rendeixen suficient". I finalment, l'històric membre dels republicans considera que haver hagut de treballar amb minoria també ha actuat com a llosa per ERC.

Debat intern

Joan Tardà ha etiquetat els resultats com a "molt dolorosos" i ha admès que caldrà fer "de manera molt serena" un debat intern per analitzar la situació i extreure'n conclusions. Sobre les declaracions de Pere Aragonès enfocant el partit cap a l'oposició, Tardà ha explicat que "no es pot dir res més fins que no arribi el debat profund que ha de tenir Esquerra Republicana". Tardà, però ha deixat clar que parlar, ara per ara, de dimissions és anar en contra del que s'han d'imposar ara, que és, ha insistit, la serenor.

Carles Couso

Carles Couso

M'agrada preguntar i explicar històries. Periodista a SER Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00