Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

Hi haurà un segon viatge de l'Open Arms a Gaza: "Aquest dissabte hi tornem amb dues-centes tones més"

El fundador de l'organització humanitària, Òscar Camps, ha anunciat a l'Aquí Catalunya que demà se'n torna a Xipre, on carregaran més ajuda humanitària

L'Open Arms hi tornarà. Després d'aconseguir descarregar dues-centes tones d'aliments a la franja de Gaza la setmana passada, el fundador de l'organització ha confirmat que hi haurà una segona missió, tot i les dificultats i la manca de seguretat. Aquest dissabte tornaran a salpar "amb dues-centes tones més", ha explicat. Demà mateix viatjarà a Xipre, des d'on s'estableix el corredor marítim que ells han estrenat.

Tot i que ha admès que ni els vaixells ni els camions són la solució a la situació devastadora de la franja, "amb aquestes dues-centes tones mengen una vegada mig milió de persones". Les tones d'aliments s'han fet arribar a seixanta cuines de l'organització del xef José Andrés, amb qui estan col·laborant en la iniciativa. "No pararem i farem el que puguem amb els recursos que tenim, que ja sabem que són molt pocs; però més val això que res", ha afegit.

El més "terrible des de la Segona Guerra Mundial"

Òscar Camps ha fet uns dies a Badalona, després de la primera missió i abans d'emprendre la segona, i es fa creus del que han vist a la franja: "Vens maleint-ho tot: què fan els estats? Encara estén venent armes a Israel?". Creu que és "la cosa més terrible que ha passat des de la Segona Guerra Mundial". "Són dos milions de persones passant fam i tot és insuficient. Cal la pau, és catastròfic, i no es pot ni imaginar".

Moltes de les cuines, del xef José Andrés, a les quals han arribat els aliments transportats per l'Open Arms, estan ubicades al nord de la franja. Camps ha explicat que hi treballen 600 persones, i que els aliments "no són barretes energètiques ni coses preparades, sinó menjar calent".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00