Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Albert Puig: "No deixa de meravellar-me la desimboltura que té Lamine Yamal en totes les accions"

L'excoordinador del futbol base blaugrana analitza al "Què t'hi Jugues" la irrupció dels joves talents del Barça i ens parla de l'actuació del jugador de 16 anys al Bernabéu

Lamine Yamal ha sigut un dels jugadors més destacats del partit entre Espanya i Brasil al Santiago Bernabéu. Albert Puig, excoordinador de la cantera del Barça, va entrenar al jugador blaugrana durant el seu pas per la Masia. Al "Què t'hi Jugues!" hem parlat amb ell sobre la irrupció d'ell i d'altres jugadors de les categories inferiors com Pau Cubarsí al primer equip del Barça.

Tot i haver dirigit a Lamine, el tècnic català es mostra sorprès amb les seves actuacions. "No deixa de meravellar-me la desimboltura que té en totes les accions." A més, en destaca el caràcter que té. "El Lamine és un jugador reptador, que et busca, que no s'arruga i que en situacions de dificultat fa un pas endavant". A part del seu talent futbolístic, l'aspecte mental i la gestió de la pressió és un dels grans punts forts del jugador criat a Rocafonda. "És un jugador a qui tota aquesta pressió encara no li pot. Davant d'un escenari com el de trepitjar per primer cop el Bernabéu en un Espanya-Brasil demana la pilota, és capaç d'encarar i de fer jugades individuals que no són fàcils en un escenari així", apunta Albert Puig.

Cada cop apareixen jugadors més joves que destaquen. L'exentrenador de la cantera s'ho explica així: "Amb aquesta nova generació estem vivint una cosa que mai havia succeït i és que tenen molta més pressió mediàtica i molt més seguiment. Però ells ja estan acostumats i aquesta pressió no els acaba d'afectar. No són massa conscients de la dimensió i per tant, per ells és la normalitat." Davant d'això, sorgeix la qüestió de com cal gestionar a aquests jugadors. Puig explica als micròfons del "Què t'hi Jugues!" que "sobretot cal portar-ho amb molta calma, ja que és una edat molt precoç".

Una altra de les grans irrupcions de la temporada en clau blaugrana ha estat la de Pau Cubarsí, a qui l'actual segon entrenador de l'Aris de Salònica va dirigir durant un any. "El millor que té el Pau és el cap. En un escenari com el partit contra el Nàpols veies que no li pesava la pressió. És un jugador que sempre ha semblat molt més madur, tant en la forma de ser com en la forma de jugar".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00