Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Shuarma: “Jo crec moltíssim en les ximpleries perquè em semblen molt importants”

L’artista explica què fa a Elefantes ser un grup diferent de la resta

Llapis de Memòria amb Shuarma

Llapis de Memòria amb Shuarma

56:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1711555819387/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el “Llapis de Memòria” d’en Shuarma, músic, cantant, compositor i un dels fundadors d’Elefantes. Un grup format a Barcelona que ha triomfat a l’estat espanyol i, també, a fora. Aquest any, Elefantes celebra els 30 anys de vida i de ser la banda sonora de totes les persones que els escolten.

L’ambigüitat d’en Bowie

Elefantes és un grup que li deu molt a David Bowie. “Una admiració rotunda”, diu el cantant. D’ell, el grup, va aprendre que “la individualitat ben entesa és el que ens dona riquesa a tots”. A més a més, al Shuarma li cridava l’atenció el concepte d’ambigüitat que desprenia l’artista. “Ens interessava el no haver-te d’ubicar enlloc. A Elefantes sempre ha costat molt posar-los en un sac”.

Aquesta característica, però, va fer que no fossin mai un grup de moda. “Això ens va fer perdre moltes oportunitats però amb els anys ens ha obert moltes portes”.

De fet, l’artista encara guarda l’últim disc d’en David Bowie precintat i no el vol escoltar. Sent que si li queda alguna cosa pendent, l’estrella del pop mai acabarà de desaparèixer. “És una ximpleria, però jo crec moltíssim en les ximpleries. Em semblen molt importants”

30 anys d’Elefantes

Per celebrar el trentè aniversari de la banda han tret un disc anomenat “30 aniversario o tratado sobre jardineria”. La segona part del nom s’ha d’entendre com una metàfora. Segons explica en Shuarma, Elefantes és com un “petit jardí que va creixent i està sa”.

El grup tindrà, pròximament, un concert al Palau de la Música Catalana, lloc on ja li havien ofert d’actuar i ells havien rebutjat. “És un lloc que m’imposa molt. No pensava que ens ho mereixéssim. Quan ens ho van tornar a proposar sentia que estàvem a l’altura. Aquest era el moment”.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00