Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Jordi Sánchez: "La premsa ha fet tot el possible perquè es parli de Camela abans que d'OBK"

L’artista reivindica la importància de la música electrònica i el paper del seu grup a Espanya

Llapis de Memòria amb Jordi Sánchez

Llapis de Memòria amb Jordi Sánchez

58:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1711472012500/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el "Llapis de Memòria" del músic i compositor Jordi Sánchez. Un dels fundadors d'OBK, el mític grup de tecno-pop, que ho va petar molt fort als anys 90 i que fa fer uns quants himnes generacionals. OBK no va parar de fer concerts i el seu primer disc "Llámalo Sueño" va vendre prop de mig milió de còpies.

Passió d'adolescent

A casa del Jordi ja s'escoltava música, però no la que li agradava a ell. «La meva mare no entenia el que estava fent». A la seva habitació i de «manera autodidàctica», es va posar a experimentar amb els sintetitzadors i va crear les seves primeres maquetes.

Mentre treballava a una botiga de roba va conèixer a un client que tenia relació amb un mànager. El Jordi li va fer arribar una de les seves cançons i quan aquest mànager va mostrar interès, tan ell com el seu company, Miguel Arjona, van deixar la feina per dedicar-se completament a la música. «I ho tornaria a fer. El primer disc té aquesta passió d'adolescent de donar tot el que tens. És un disc fet ràpid, sense pressupost ni promoció. Va sortir bé perquè hi havia passió», diu el músic.

Tecno-pop

En Jordi creu que la música electrònica mai ha agradat a la crítica especialitzada a Espanya. «Qualsevol altre artista que hagués fet 14 videoclips amb el Juan Antonio Bayona seria molt més aclamat», afirma l'artista. «La premsa ha fet tot el possible perquè es parli de Camela abans que d'OBK. És una sensació que t'afecta una mica a l'ego».

Així i tot, OBK va ser un grup amb molts seguidors. «Vam fer un club de fans. Sempre hem intentat cuidar-los molt». A més a més, quan van treure la cançó «El cielo no entiende» (una cançó que parla sobre les dificultats de viure un amor homosexual), OBK es va convertir en una icona gai. «No va ser buscat. Només era una manera de normalitzar-ho, perquè nosaltres pensàvem que estava bé. Només volíem donar ales a la nostra creativitat».

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00