Sociedad

Viatges amb cotxe? Tot el que has de revisar al teu vehicle abans de la tornada de les vacances de Setmana Santa

La DGT ha anunciat uns 16 milions de desplaçaments aquesta Setmana Santa, per tant és important comprovar que tot està en ordre abans de ficar-nos a la carretera

Pneumàtic / El País

Barcelona

Després d'una setmana (o més en alguns casos) gaudint de les desitjades vacances de Setmana Santa, la DGT es prepara per a l'Operació tornada. Encara que els més previsors ja estaran a casa a hores d'ara, la veritat és que la major part de desplaçaments es faran al llarg d'aquest diumenge. Com que molts d'aquests trajectes de tornada tindran com a destinació final les grans ciutats, s'esperen aglomeracions i trams de trànsit lent a l'entrada de les mateixes.

Amb una previsió de fins a 16 milions de moviments a Espanya fins dilluns que ve 1 d'abril, la DGT va compartir a l'inici d'aquesta Setmana Santa una sèrie de recomanacions per poder gaudir de les vacances sense incidents. A més de planificar el trajecte amb antelació i triar, en la mesura que sigui possible, les hores i dies de menor trànsit, des de l'organisme posen èmfasi en la importància de posar a punt el nostre vehicle abans d'agafar la carretera i posar rumb al nostre destí de vacances.

Què hem de revisar al nostre cotxe abans de viatjar per Setmana Santa

És preferible prevenir que curar. I per això, abans d'iniciar-nos en un viatge de centenars de quilòmetres, és important que tots els elements del nostre vehicle estiguin en ordre per evitar trobar-nos amb qualsevol imprevist, especialment a les zones més remotes on sigui més complicat solucionar el nostre problema.

  • Direcció. En moure el volant podem assegurar-nos que no es produeixin folgatges, sorolls, duresa anormal en girar o desgatar irregular dels pneumàtics.
  • Frens. Tenir els frens a punt ens pot salvar d´un bon ensurt. Per això, caldria revisar les pastilles, els discos i els nivells del líquid de frens. Amb això, es pot assegurar el bon funcionament comprovant que el fre no realitza sorolls anòmals, que no està fluix o que no ha incrementat la distància de frenada.
  • Pneumàtics. Són un dels elements més importants. D'una banda, cal comprovar el nivell de desgast de la roda, assegurant-nos que la profunditat no és menor a 1,6 mm. De l'altra, cal confirmar que els pneumàtics es troben a les pressions adequades i, en cas contrari, emplenar-los amb aire per complir amb els valors indicats pel fabricant (generalment es troben indicats al llindar de la porta del conductor o la tapa del dipòsit). A més de per motius de seguretat, circular amb pneumàtics desgastats pot suposar una multa de 200 euros.
  • Llums. En aquest sentit, cal revisar que els llums funcionin i, així mateix, es trobin en la direcció adequada. De fet, circular amb una llum fosa pot suposar una sanció de fins a 200 euros. És important comprovar l'alçada dels fars davanters ja que ens permeten veure amb més facilitat ia més, podrien encegar la resta de conductors o vianants. Aquestes es poden regular amb la ruleta de les llums. Els intermitents també s'han de comprovar.
  • Bateria. Per evitar quedar-nos tirats al mig del nostre trajecte, és important comprovar l'estat de la bateria. Per fer-ho, cal parar atenció al seu desgast, fixant-nos si el vehicle pateix en arrencar, sona un espetec en donar el contacte o s'aprecia menys intensitat en els llums de cortesia.
  • Nivells dels líquids. Líquid eixugaparabrises, oli, el refrigerant, el líquid de frens i el líquid de la direcció assistida.

També és recomanable aturar-se a comprovar que els elements de l´interior del nostre vehicle funcionen amb normalitat. Entre ells, cal assegurar-se dels cinturons i els coixins de seguretat estan en perfecte estat per evitar ensurts en cas d'accident, revisar el fre de mà, la palanca de canvi de marxa, les finestres, el maleter, els tiradors i els botons.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00