Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Humor

La sèrie Muertos SL no és tot ficció: "Demanen acomiadar el difunt pujat a la seva moto i no en un taüt"

Alberto Caballero, juntament amb la seva germana Laura, estrenen aquesta comèdia, amb la qual han comprovat que les persones "necessiten nous rituals" com el de la moto, el qual han decidit no replicar-lo perquè sonava "massa marcià"

Entrevista a Alberto Caballero, creador de Muertos SL

Entrevista a Alberto Caballero, creador de Muertos SL

10:47

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712049981455/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquesta setmana, dijous dia 4, s'estrena a Movistar Plus la sèrie de comèdia Muertos SL, dels germans Alberto i Laura Caballero, creadors de La Que Se Avecina i, més recentment, de Machos Alfa a Netflix. La ficció trenca tabús associats a la mort, i és que l'acció passa en una empresa funerària. Tot i això, en una entrevista a l'Aquí Catalunya, l'Alberto Caballero ha dit que en realitat no estan sent tan trencadors.

D'una banda, ha explicat, que a Espanya és "un país molt d'humor negre, i que s'hi presta" i, de l'altra, ha posat molt èmfasi en una altra cosa que han descobert mentre gravaven, i és que les persones "estan necessitades de nous rituals i processos mentals i emocionals per acomiadar dels seus éssers estimats". Segons el creador, això ja està passant i "estem deslligant-nos a poc a poc del rotllo cristià del dol, el patiment i l'espant".

Assegura que aquest canvi es manifesta en les peticions dels clients a les empreses funeràries, i que hi ha coses que no han volgut incloure dins de la primera temporada de la comèdia, perquè no sonava versemblant, sinó com a coses "marcianes", i ha posat exemples: "El difunt, a qui li agradaven molt les motos, no volen acomiadar-lo en un taüt, sinó pujat en la seva moto".

Alberto Caballero també ha detallat que hi ha taüts de disseny, i que les famílies demanen sales multiconfessionals i no només capelles. Per tot plegat, considera que s'està fent una "aproximació a la mort més natural".

Carlos Areces, paper protagonista

L'actor Carlos Areces és el protagonista de la sèrie. Quan mor Gonzalo Torregrosa, propietari i fundador de la Funerària Torregrosa, Dámaso Carrillo, mà dreta a l'empresa, el personatge que encarna Areces, no dubta que el millor per a la continuïtat del negoci és que ell assumeixi el comandament. Però, contra tot pronòstic, la vídua (Ascen López) decideix posar-s'hi al capdavant.

Mentre Dámaso conspira i manipula els seus companys contra la nova direcció, l'empresa s'enfrontarà a la competència, la funerària Transitus, i un cas #metoo, que amenaçaran el llegat de Gonzalo Torregrosa. En la ficció també hi treballen Diego Martín, Amaia Salamanca, Salva Reina o Adriana Torrebejano. El 25 de gener del 2024, Movistar Plus va renovar la sèrie per una segona temporada abans de l'estrena de la primera.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00