Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

"Les platges a Catalunya no desapareixeran, almenys no totes"

Entrevista a l'Aquí Catalunya amb el geògraf David Saurí

Entrevista a David Saurí (geògraf)

Entrevista a David Saurí (geògraf)

12:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712045250698/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La Setmana Santa deixa content el sector turístic però sense complir les expectatives per culpa del temporal. És la borrasca Nelson, que ara ja va de baixada però que ha deixat pluges, neu, s'ha emportat platges a Catalunya... i ha omplert els pantans. Gràcies a la pluja, els embassaments superen el "llindar d'emergència": han caigut entre uns 20 i 40 litres a les capçaleres dels embassaments del Ter-Llobregat i menys de 5 litres al terç sud de Catalunya, on les pluges no s'han deixat veure massa.

Ara mateix, Susqueda i La Baells estan per damunt del 20% de la seva capacitat; Sant Ponç (a Clariana del Cardener) el tenim al 30%; La llosa del cavall al 17%... per contra, encara baix està Sau, que no arriba al 5% de la seva capacitat. Si les reserves continuen augmentant les setmanes vinents, el govern no descarta sortir de la fase d'emergència i tornar a la d'excpecionalitat

Bona noticia pels embassaments però no tant pel litoral marítim català

La Costa Brava és una de les zones més afectades per aquest temporal que ha engolit passejos i platges, com la de Lloret de Mar: no hi ha sorra i els passejos marítims han quedat molt malmesos. A la platja de Fenals de Lloret, una de les vuit que té el municipi i la segona més gran, el mar s'ha menjat la sorra. S'han registrat onades de més de cinc metres a les boies de Begur. També a Blanes, el temporal ha destruït una vuitantena de metres de platja. En el cas de Barcelona, la platja ha perdut entre un 15 i 30%.

Per l'Aquí Catalunya ha passat el David Saurí, professor de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i expert en la gestió de recursos hídrics. Afirma que hauria de ploure així cada dos dies el que queda d'abril per poder enterrar la sequera, però es mostra optimista perquè segons les previsions, tindrem un abril i maig plujosos com els de fa anys. Preguntat sobre el futur de les platges, assegura que no desapareixeran "totes", però que sí que hi haurà canvis... Davant d'això, planteja dues possibles solucions: o bé comprar i transportar sorra (opció que es fa actualment però que cada cop serà més cara), o bé "enretirar-ho tot cap endins", com ja fan altres països que donen al mar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00