Vídeo

CONSEJO DE MINISTROS Luz verde a la norma para la futura cohesión del Sistema Nacional de Salud

Sociedad

Justícia nomena Carles López com a nou director de la presó de Mas d’Enric

L'anterior director, cessat després de l'assassinat de la cuinera a mans d'un intern, assumirà funcions tècniques a l'Àrea d'Informació i Seguretat de les presons catalanes

Minut de silenci per la mort d'una cuinera a Mas d'Enric minuts abans de la compareixença de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, a la Diputació Permanent. / ACN

Carles López Grippa serà el nou director del Centre Penitenciari Mas d'Enric (Tarragonès), en substitució de Francesc Romero, que va ser rellevat el 27 de març passat. El canvi a la direcció del centre, que es farà efectiu aquest dijous, marca l'inici d'una nova etapa després de la crisi generada arran de l'assassinat d'una treballadora de la cuina del centre a mans d'un reclús.

El nou director de la presó té una dilatada experiència en l'àmbit de la gestió penitenciària i des del 2015 fins avui ha dirigit el Centre Obert de Tarragona (COTA). Es dona la circumstància que en aquell moment també va substituir Francesc Romero en aquesta responsabilitat. El COTA és l'equipament penitenciari més modern i avançat tecnològicament, amb l'objectiu de potenciar el règim obert.

Carles López és llicenciat en Dret i diplomat en Turisme per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, té un postgrau en Direcció de Seguretat Integral per la Universitat de Vic i té dos màsters, un en gestió i Dret local per la Universitat Autònoma de Barcelona i un en Ciències Jurídiques per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Noves funcions per l'ex director

D'altra banda, Romero assumirà funcions tècniques a l'Àrea d'Informació i Seguretat de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, l'àrea que investiga i fa prevenció de possibles delictes dins de les presons catalanes.

Pel que fa a Francesc Romero, ha estat al capdavant del centre penitenciari de Tarragona des de l'abril del 2005 i va inaugurar Mas d'Enric. Segons el departament, ha fet una gestió "excel·lent" del centre i ha exercit les seves responsabilitats amb "gran professionalitat i vocació de servei públic".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més. Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Subscriu-te
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00