Sociedad

Josep Campmajó: "Què en pensen les associacions de víctimes de terrorisme que se'ns acusi d'això per accions de protesta?"

L'empresari gironí fa 22 setmanes que viu exiliat a Suïssa arran de la investigació per Tsunami Democràtic

El moment en el que Josep Campmajó sortia del seu domicili / Clara Pàmies

Des que el jutge Garcia Castellón va començar a imputar terrorisme a activistes i polítics per les protestes contra la sentència de l'1 d'octubre, 6 persones han abandonat Catalunya per por a ser processats i empresonats per organitzar els actes de Tsunami Democràtic. Avui s'ha fet públic que Josep Campmajó, empresari gironí, membre actiu de la plataforma Girona Vota i que havia participat en diverses accions independentistes també ha marxat a l'exili a Suïssa. Concretament, ho va fer fa 22 setmanes, abans de Nadal per "una suma de diversos elements". "Una va ser la posada en escena per part del jutge a través del seu aparell mediàtic de cap on anirien els trets dels seus moviments; i això va coincidir amb la negociació de Puigdemont d'una possible amnistia i que Pedro Sanchez necessitava els vots de Junts per la investidura" explica Campmajó a Ràdio Girona. "Tot això comença a sacsejar i comencem a nota pressió policial de manera massa quotidiana". L'activista assegura que es trobava les mateixes persones al bar, al tren i a diferents punts de la ciutat i fins i tot el seu entorn ho va detectar.

Està acusat de terrorisme. "M'atribueixen unes tasques de coordinació d'equips, d'informació" assegura ell mateix, "no tenen una prova, és molt atzar. Necessiten tant sí com no tenir algú a qui empaperar per justificar aquesta presó per l'independentisme". Campmajó també es pregunta què en pensarien les associacions de víctimes de terrorisme que un jutge gosi acusar de terrorisme accions de protesta. "Jo ho consideraria un insult" apunta.

Assegura que a Suïssa troba "un espai on sé que la justícia serà garant dels meus drets civils i drets individuals i la meva llibertat d'expressió". Tècnicament, ell i els altres exiliats es podrien emparar en la llei d'amnistia que s'està debatent al Senat. Malgrat això, ha assegurat que tot i que s'aprovi, no tornaran fins que no se'ls hi anul·li la causa.

Viure a l'exili

Campmajó assegura que és molt dur viure a l'exili. "Prendre distància de la quotidianitat dels últims 55 anys i canviar els ritmes de vida als que estàs habituat, costa" apunta. "Afrontar la incertesa, també costa, però em sento acollit i acompanyat".

Aquest dijous al matí un conjunt d'activistes independentistes han convocat un acte de suport a Campmajó i han presentat una pàgina web a partir de la qual volen organitzar-se per a futures mobilitzacions o accions. La primera d'elles serà una concentració a la plaça del Vi el dilluns vinent.

Entrevista sencera, aquí:

Entrevista a Josep Campmajó, exiliat a Suïsa

14:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712833088424/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Segueix el també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00