Política

Així és Carlos Carrizosa, el candidat de Cs a les eleccions catalanes el 12-M

És diputat del Parlament de Catalunya des de 2012

GRAFCAT2148. BARCELONA, 03/04/2024.- El candidato de Ciudadanos a las elecciones catalanas, Carlos Carrizosa, durante la presentación de los diez primeros candidatos de la lista de CS en la provincia de Barcelona. EFE/Quique García / Quique García (EFE)

Des que l'any 2019 Inés Arrimadas va deixar el Parlament per anar-se'n al Congrés dels Diputats, Carlos Carrizosa ha sigut l'encarregat de mantenir el projecte de Ciutadans a Catalunya. Després d'una gran reculada l'any 2021, quan van passar de la primera posició a tenir només 6 diputats, en aquestes eleccions Carrizosa afronta el repte més difícil: intentar mantenir la representació a la cambra catalana després dels darrers fracassos del partit a nivell estatal, que l'han abocat pràcticament a la seva desaparició. Carrizosa va mantenir converses amb el Partit Popular durant algunes setmanes per presentar una candidatura conjunta per al 12 de maig, però el líder taronja es va negar a que la formació quedés totalment integrada i diluïda en la proposta de Núñez Feijóo.

Carlos Carrizosa va néixer a Barcelona el 1964. Va estudiar a l'escola Pare Manyanet, al barri de les Corts de Barcelona. Quan era jove ajudava al negoci del seu pare com impressor, la seva mare es dedicava a les feines de la llar. Carlos Carrizosa és llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i actualment, és advocat, membre de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona. Va exercir com a advocat des de 1989 fins a 2012, quan va ocupar l'escó de diputat al Parlament.

Els seus inicis a la política van ser el 2006, sent un dels fundadors de Ciutadans (Cs), un any més tard va entrar com a membre del comitè executiu del partit. El primer càrrec públic que va ocupar dins de la política va ser com a diputat del Parlament de Catalunya el 2012. Va ser portaveu del Grup Parlamentari de Ciutadans durant l'onzena legislatura del Parlament de Catalunya i president del Grup Parlamentari de Ciutadans i cap de l'oposició durant la dotzena legislatura.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Paula Pascual

Paula Pascual

Periodista. Aprenent cada dia a Aquí Catalunya a Ser Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00