Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

"Expedient Tiscar": l'assassí de Valdepeñas

La seva xicota el denuncia per maltractaments quan ell la deixa; quan el tanquen a la presó, la dona explica a la policia un crim que ell li havia confessat

"Expedient Tiscar": l'assassí de Valdepeñas

"Expedient Tiscar": l'assassí de Valdepeñas

14:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713250777659/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Un assassí múltiple, de qui cap advocat vol assumir la defensa, delatat per la seva parella, en el moment que ell la deixa, i no abans. És fàcil pensar que podrien haver-li parat els peus abans, però hi ha coses que no són tan fàcils, i menys 30 anys enrere. El 1993, a Valdepeñas, una petita ciutat de Ciudad Real, de 30.000 habitants, estan consternats amb l'assassinat d'una parella, de nit, en el parc de Cervantes.

Tothom té clar que la persona que els ha matat ha de ser de fora del municipi. Cap de les persones que hi viuen pot haver perpetrat el doble assassinat, brutal, que expliquen els diaris. No els entra al cap i prefereixen pensar que el culpable és algú que hi estava de pas. Primer han atacat el noi, i després s'han abraonat contra la noia, a qui sembla que l'agressor ha violat allà mateix.

Sara Dotor i Ángel Ibáñez, primeres víctimes de Gustavo Romero (EFE)

Sara Dotor i Ángel Ibáñez, primeres víctimes de Gustavo Romero (EFE)

Cinc anys després del crim de la parella, la policia torna a activar-se, davant la desaparició d'una noia a la zona, la Rosana Maroto, de 21 anys. Fins a l'octubre de l'any 2000, no hi ha novetats. Uns treballadors estan fent tasques de reconeixement dels camins de Valdepeñas, amb la finalitat d'actualitzar els mapes. Els pica la curiositat un pou, amb una roda molt antiga deu quilòmetres del nucli urbà. El pou està sec, i quan miren a dins, els sembla veure alguna cosa al fons.

Hi introdueixen una càmera i veuen que es tracta d'una bicicleta, de marca Radial i de color verd. És la que muntava la Rosana quan va desaparèixer. No té cap cop que provi que va patir un accident i no poden treure'n empremtes ni ADN. La troballa sí que demostra que la recerca dels primers dies no va ser del tot exhaustiva. Només van revisar una tercera part dels més de mil pous que hi ha a la zona.

La troballa no fa avançar la investigació, fins que el 8 d'agost del 2003, la policia de Valdepeñas rep una denúncia. La dona, la denunciant, es diu Yolanda i acusa el seu marit, de nom Gustavo Romero, per maltractaments durant anys. El detenen i l'envien a la presó perquè el part de lesions és important. La Yolanda es converteix en testimoni protegida i acompanya la policia fins al lloc on sap que el Gustavo va llançar l'arma, una navalla plegable que troben en una bassa.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00