Política

Així és Alejandro Fernández, el candidat del PPC a les eleccions catalanes el 12-M

Gènova va intentar sense èxit substituir Fernández que té el repte de concentrar el vot constitucionalista

BARCELONA, 03/04/2024.- El cabeza de lista del PPC en las elecciones catalanas, Alejandro Fernández, participa en el acto de presentación de candidatos del PP en Cataluña, este miércoles en Barcelona. EFE/Toni Albir / Toni Albir (EFE)

Alejandro Fernández serà per segona vegada cap de llista del PP a la presidència de la Generalitat amb l'objectiu de repetir els bons resultats dels conservadors en les darreres eleccions generals, en què el PP va obtenir més vots a Catalunya que la suma de les forces independentistes.

La seva confirmació com a candidat s'ha fet esperar. La Junta directiva del PP no va ratificar la seva candidatura fins al 26 de març després del que el mateix candidat va descriure com a "part delicat" del que ha sortit un "nen sa i baralladís, però que us deixarà dormir a les nits". El líder del PP Alberto Núñez Feijoo va intentar substituir Fernández, es van posar sobre la taula noms com el de Cayetana Álvarez de Toledo o Dolors Montserrat, però finalment Gènova va haver de claudicar.

Vinculat al PP des de 1994

Alejandro Fernández va néixer a Tarragona el 1976, on ha passat la major part de la seva vida, tot i que també va viure una temporada a Osca. Fill de pares asturians -ell camioner, ella mestressa de casa- Fernández va estudiar sempre a l'escola pública. Primer a l'escola Sant Pere i Sant Pau de Tarragona i després a l'Institut Pons d'Icart. Graduat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, Fernández també acredita un Màster en Comunicació Política de la mateixa institució. A més, ha sigut professor d'anàlisis de polítiques públiques i ciència política a la Universitat Rovira i Virgili entre els anys 2004 i 2012.

Alejandro Fernández ha ocupat diversos càrrecs dins del Partit Popular de Catalunya en el que va començar a militar l'any 1994, sota el paraigua de Noves Generacions, on va ser president de 2003 a 2005. El 2003 va entrar a l'Ajuntament de Tarragona, on passaria 13 anys, primer com a regidor i després en el rol de tinent d'alcalde. El 2008 va començar a dirigir el PP de Tarragona. Va aterrar al Congrés dels diputats com a diputat provincial el 2011 i va estar fins al 2015, quan va entrar al Parlament de Catalunya.

Un any després de ser designat diputat per Tarragona, Alejandro Fernández va assumir el paper de portaveu parlamentari del partit, desvinculant-se de l'activitat municipal. Des del faristol del parlament ha protagonitzat moments molt comentats, com quan li va cantar al llavors president de la Generalitat Quim Torra.

Alejandro Fernández vol aprofitar la desfeta de Ciutadans i la pèrdua d'efecte sorpresa de VOX per concentrar el vot de l'electorat de dreta i constitucionalista i guanyar pes al ple del Parlament, on aquesta legislatura només tenia 3 diputats. La darrera enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), publicada al març li atorga entre 12 i 17 escons.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Paula Pascual

Paula Pascual

Periodista. Aprenent cada dia a Aquí Catalunya a Ser Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00