Sociedad

La prova de sirenes a Tarragona inclourà alertes mòbils i englobarà 189.500 persones

L'exercici del 24 d'abril pretén familiaritzar la població amb el so de confinament i els protocols en cas d'emergència

Presentació de la prova de sirenes químiques que es farà el pròxim 24 d'abril al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre / ARIADNA ESCODA

La prova de sirenes tindrà lloc dimecres vinent, 24 d'abril, a les dotze del migdia. Es tracta de la primera que es farà enguany al conjunt de Catalunya i que en aquesta ocasió, tindrà un abast de dotze municipis inclosos en el Plaseqta i dos a les Terres de l'Ebre. Concretament, es tracta de Constantí, el Morell, els Garidells, els Pallaresos, la Canonja, la Pobla de Mafumet, Perafort, Reus, Tarragona, Salou, Vila-seca, Vilallonga del Camp, Flix i Campredó (Tortosa). En aquestes localitats s'activaran 52 sirenes, la majoria de les quals situades al Camp de Tarragona. Protecció Civil calcula que la prova afectarà unes 185.000 persones del Camp de Tarragona i unes 4.500 de les Terres de l'Ebre, si bé l'enviament d'avisos mòbils pot variar, ja que dependrà de la presència de persones en l'entorn on es dugui a terme la prova.

Com a novetat, Protecció Civil ha posat especial èmfasi en l'afectació que puguin tenir tant les sirenes com els avisos mòbils a diferents col·lectius de la societat, com és el cas de persones amb hipersensibilitat al so, trastorns mentals, trastorns de l'espectre autista o persones altament sensibles. En aquest context, s'ha reforçat el contacte amb associacions que tracten aquestes persones, a més d'entitats veïnals de la zona per donar a conèixer el procediment de la prova.

L'exercici, que tindrà una durada aproximada de quinze minuts, preveu ajudar la població a familiaritzar-se amb el so que emeten les sirenes de risc químic, així com els protocols que cal seguir en cas d'emergència. En aquest context, des de Protecció Civil han recomanat a les persones afectades que segueixi les pautes d'autoprotecció. Alhora, s'ha confirmat la participació en el confinament que duran a terme les disset al Camp de Tarragona, les dues escoles de Campredó, les quatre de Flix i el complex educatiu de Tarragona.

Més enllà d'ajudar a la familiarització amb el so de les sirenes de risc químic entre la població, la prova també pretén posar en pràctica l'activació de les sirenes per part del CECAT, així com l'enviament de les alertes mòbils. També es comprovarà tant els radis de percepció del so de les sirenes com el grau de coincidència de les zones de cobertura de l'enviament d’alertes de protecció civil a telèfons mòbils i de les sirenes de risc químic. És per això que, com és habitual, un cop es doni per finalitzada la prova, es demanarà a la població que completi una enquesta en línia per registrar-ne l'abast.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més. Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Subscriu-te
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00